Животновъдите ще могат да кандидатстват за подпомагане по нова схема

...
Животновъдите ще могат да кандидатстват за подпомагане по нова схема
Коментари Харесай

От 15 юли започва прием по схемата за „Инвестиции за изграждане на кланични пунктове“ за 2020 г.

Животновъдите ще могат да аплайват за подкрепяне по нова скица за държавна помощ „ Инвестиции за създаване на кланични пунктове “. Документи ще се одобряват в Областните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие “ по място на реализиране на активността по плана от 15 юли до 31 юли 2020 година
По схемата се възвръщат до 50% от осъществените разноските за вложения, като оптималният размер на помощта е в размер до 90 000 лв.. Подпомагането се дава под формата на финансова дотация за покриване на част от разноските за създаване на стационарни кланични пунктове и/или за закупуване на мобилни такива за рандеман и транжиране на месо от лични едри преживни животни и/или дребни преживни животни. Средствата ще се изплащат по банкова сметка на претендента след доказване на целевото осъществяване на инвестицията.
Определеният от УС на Държавна фирма „ Земеделие “ бюджет на помощта за 2020 година е в размер на 2,5 млн. лева, който ще се разпределя до изчерпването му по реда на кандидатстване.
Целта на държавната помощ е да подтиква земеделските стопани да създадат вложения за възстановяване на общата продуктивност и резистентност на стопанствата си и по-специално - да понижат индустриалните разноски или възстановяване и пренасочване на производството.
Кандидати по схемата могат да бъдат аграрни стопани, регистрирани по реда на Наредба № 3 от 29 януари 1999 година за интервал от минимум 3 години обратно, считано от датата на кандидатстване, с активност по развъждане на ЕПЖ и/или ДПЖ, както и организации и групи производители, приети със заповед на министъра на земеделието, храните и горите. Указанията за използване на схемата за държавната помощ и документите към нея са оповестени на интернет страницата на Държавна фирма „ Земеделие “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР