Животновъдите прекратяват протеста срещу избиването на животни в Странджа, след

...
Животновъдите прекратяват протеста срещу избиването на животни в Странджа, след
Коментари Харесай

Животновъдите спират протеста, исканията им били удовлетворени

Животновъдите приключват митинга против избиването на животни в Странджа, откакто всички техни претенции са били задоволени.
 Първи оставки поради рецесията с чумата по животните, Борисов уволни 4-ма
Това стана ясно от думите на съпредседателя на Националната козевъдна и овцевъдна асоциация Симеон Караколев след извършена среща с Бойко Борисов и Румен Порожанов в Министерския съвет, която продължи близо 2 часа.

Всичко, което искахме, всички наши претенции бяха задоволени. Получихме оставките, които искахме, съобщи Караколев пред публицисти.

Той посочи още, че ще получат 15 лева " де минис " обезщетение за евтаназирано животно, макар че са поискали 20 лева. 

Всички обезщетения за Наредба 3 ще бъдат изплатени в бюджета за 2019 година Средствата, планувани за 2018 година, ще бъдат изплатени в период. Нашите митинги завършват сега, в който са ни задоволени настояванията ", сподели още Караколев.

Румен Порожанов съобщи, че е получил увещание от премиера Бойко Борисов, че наесен на Министерството на земеделието ще бъдат отпуснати спомагателни средства, с цел да може да се осъществя обещаното нарастване на " де минис ", което сега е 7 лева

По време на срещата на Порожанов и Караколев в Министерски съвет държавната пресслужба популяризира известие, че Бойко Борисов е наредил да бъдат уволнени 4-ма шефове в земеделието, измежду които един зам.-министър.

Уволнените са зам.-министърът на земеделието, храните и горите Цветан Димитров, шефът на дирекция „ Животновъдство “ Златка Възелова, шефът на Дирекция „ Директни заплащания и идентификация на земеделските имоти “ Георги Праматаров, както и съветникът на министъра Бойко Синапов.

След срещата в Министерския съвет митингът се раздели. Част от протестиращите започнаха да скандират " изменник " против Симеон Караколев. 

Той съобщи пред недоволните, че избиването на животни се приключва, и показа протокол от проучването на френската лаборатория, което потвърждава, че чума по животните в действителност има.

Животновъдите започнаха своята демонстрация в 12 ч. на площад " Независимост ". В митинга, публично проведен от Националната козевъдна и овцевъдна асоциация, се включи и ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. На площада бяха и представители на Войнски съюз и БНО " Шипка ".

След като никой от " Дондуков " 1 не пожела да се срещне с протестиращите, те пробваха да влязат в постройката на Министерския съвет. Стигна се до конфликт с служителите на реда, само че нямаше арестувани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР