Животновъди от цялата страна излязоха на протест в София. Стигна

...
Животновъди от цялата страна излязоха на протест в София. Стигна
Коментари Харесай

Животновъди излязоха на протест, сблъсъци пред Министерски съвет

Животновъди от цялата страна излязоха на митинг в София . Стигна се до конфликти и напрежение . Движението по бул. „ Дондуков “ в региона на Министерски съвет е блокирано.
 
Протестиращите фермери от Националната козевъдна и овцевъдна асоциация в началото се събраха под прозорците на Министерския съвет, с цел да изискат оставката на държавното управление, на премиера Бойко Борисов, на министъра на земеделието Румен Порожанов, както и на всички дирекции в министерството, свързани със бранш „ Животновъдство “. Техните претенции са и за повече пари за бранш а, и за смяна на политиката, водена към тях досега .
 митинг фермери БГНЕС
Бяха излети към 100 литра овче мляко, запалена беше и овча вълна.
 митинг БГНЕС

 митинг фермери БГНЕС-->
Междувременно обаче се появи група от няколко момчета, които не бяха през цялото време на митинга. Те целеустремено се насочиха към централната част на полицейския кордон, който охранява митинга, и се стигна до напрежение и конфликти. Те о питаха със мощ да влязат в постройката на Министерски съвет с обяснението, ч е желаят да беседват персонално с премиера . Жандармерията и полицията удвоиха своя брой.
 митинг фермери БГНЕС
На митинга се появиха и депутати от парламентарната група на Българска социалистическа партия, както и водачът на социалистите Корнелия Нинова, която също поддържа митинга и съобщи, че е належащо да се промени държавната политика в бранш „ Земеделие “. Тя съобщи, че министър председателят Бойко Борисов би трябвало да поеме персонална отговорност за протичащото се в Ямболско и Бургаско.
 митинг фермери БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР