Животновъди искат de minimis на животновъдна единица За спешно свикване

...
Животновъди искат de minimis на животновъдна единица За спешно свикване
Коментари Харесай

Животновъди искат спешно помощта de minimis

Животновъди желаят de minimis на животновъдна единица За незабавно привикване на Националния съвещателен съвет към земеделското министерство упорстват няколко асоциации на животновъдите в страната. Те желаят помощта де минимис, чийто бюджет е 27 млн. лева, тази година да се разпределя на животновъдна единица и да бъде дадена допустимо най-скоро. На конференция в Хасково от организациите на животновъдите се заканиха, че в случай че не бъдат чути ще подхващат протестни дейности и ще изискат оставката на земеделския министър Порожанов.
 
Председателят на Обединени български животновъди Бойко Синапов изиска привикване на Националния съвещателен съвет по най-бързия метод, в случай че е допустимо още на следващия ден. Няма да допуснем секторът отглеждане на животни да бъде разлъчен с незаслужено систематизиране на помощта де минимис, съобщи още той.  
 
За оставка на министър Порожанов, в случай че настояванията на животновъдите не бъдат чути, прикани ръководителят на Областния съвет по отглеждане на животни в Хасково Петър Митев. Той бе безапелационен, че тази помощ им е нужна по-най-бързия метод, както и тя да бъде разпределена заслужено. По думите му 12 млн. лева за говедовъдите и 15 млн. лева за овцевъдите не е допустим вид и води до разединение в бранша. 
 
Животновъдите упорстват и да им бъдат опростени отпуснатите през 2008 година целеви заеми, върху които тече рента. Бойко Синапов през днешния ден уточни, че още при първото държавно управление на Борисов са получили такова заричане.
 
Всеки ден банкрутират животновъди и продават животни и животновъдният отрасъл е в извънредно тежко и обезверено положение, уточни и ръководителят на асоциацията на биволовъдите Мария Степанчева.-->
 
Готовност да подхващат и протестни дейности, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, обявиха на конференцията през днешния ден в Хасково животновъди. Конкретното решение за това обаче, ще одобряват след среща с премиера, сподели още Бойко Синапов. Той не отхвърли, че с министър Порожанов не липсва разговор, само че по думите му, липсва решение за проблемите в бранша.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР