Животновъди блокираха три ямболски села, заради открити огнища на чума

...
Животновъди блокираха три ямболски села, заради открити огнища на чума
Коментари Харесай

Животновъди на протест – не дават да избият добитъка им заради чума

Животновъди блокираха три ямболски села, поради открити огнища на чума по преживни животни. Има заповед на Изпълнителната организация по сигурност на храните, животните във всички стопанства да бъдат евтанизирани.

На седмия час на блокадата, полицията се опита да си проправи път, само че си навлече гнева на протестиращите. В следобедните часове ветеринарните инспектори сякаш си потеглиха, само че локални алармираха, че са минали по обиколни пътища. Бяха стигнали в село Крайново.
Снимка: bTV
Ръждивата врата на остарелия кльон на пограничния регион с Турция беше затворена и даже притежателите не бяха позволени.
Животновъди блокираха пътя в региона на Болярово Причината – отхвърлят да позволен ветеринари да умъртвят животните им
" Овце и кози има вътре за изтребване, над 200 животни оповестени за изтребване. Снимайте ги по какъв начин вървят по черните пътища, виждате ли ги, крият се все едно са нарушители, но те са нарушители. ", прикани една от тях – Ирина Друмева.
Снимка: bTV
Накрая полицията пусна локалните, само че не и публицисти. Има заповед за евтанизирането на 1700 животни. " Повтаря се историята от шапа, шарката, синия език и в този момент това тука ", уточни ветеринарният доктор от Бургас доктор Петър Бодуров.

Преди 20 дни поради подозрения за чума бяха избити други животни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР