Животно с размерите на Американска черна мечка, което е бродило

...
Животно с размерите на Американска черна мечка, което е бродило
Коментари Харесай

Сродник на вомбатите с размерите на мечка е бродил в праисторическа Австралия

Животно с размерите на Американска черна мечка, което е бродило в праисторическа Австралия преди 25 милиона години, е класифицирано като представител на нов тип двуутробни - 47 години след откриването на костите му, оповестяват Ройтерс и ДПА, базирайки се на обява в сп. " Сайънтифик рипортс ".

Палеонтолозите се натъкват на непълен скелет от загадъчния образец при разкопки на пресъхнало солено езеро в Южна Австралия през 1973 година Сега античното творение е разпознато като великански липсващ сродник на актуалните вомбати. То обаче дотам се разграничава от тях, че учените го причисляват към ново семейство.
 

— Andrew Laird (@ReclaimAnglesea)

Представителите на типа, наименуван Mukupirna nambensis, са били четири пъти по-едри от днешните вомбати. Теглото им е достигало до 150 кг.

" Направеният разбор демонстрира, че въпреки да е най-тясно обвързван с вомбатите, Mukupirna nambensis е бил толкоз друг от тях и другите двуутробни, че би трябвало да бъде присъединен към неповторимо семейство ", пишат откривателите.
 
and are pleased that they can now introduce to the world Mukupirna nambensis, a 25 million year old, bear sized (150 kg) related to!
Read more:
Reconstruction by Peter Schouten
— Salford Alumni (@SalfordAlumni)

Древният колос е приличал на вомбат, само че е бил с по-малка глава, по-дълги и не толкоз яки крака и по-дълга опашка, и се е хранил с растения и кореноплодни. Подобно на актуалните си " братовчеди " е бил добър копач, само че за разлика от тях не се е криел в дупки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР