Животните разчитат основно на обонянието и слуха си, за да

...
Животните разчитат основно на обонянието и слуха си, за да
Коментари Харесай

За обонянието и слуха на кучето

Животните разчитат главно на обонянието и слуха си, с цел да се оправят с разнообразни обстановки и провокации в живота. Това е еднообразно правилно и за кучетата.

Обонянието е едно от главните сетива при кучетата и за разлика от индивида, които главно разчитат на зрението си, кучетата разчитат на носа си. Слухът при кучето е съвсем толкоз значим за тях и се подрежда на второ място.

Обонянието на кучето

Обонянието на кучето е сред десетки хиляди по-добро от човешкото. А това е доста. Кучетата разграничават аромати даже и те да са отдалечени на доста километри или да са единствено една хилядна от общия мирис в помещението. Не инцидентно се употребяват по летищата и от полицията, с цел да откриват разнообразни неразрешени субстанции в това число и марихуана.

Според учени, човешкият мозък е 10 пъти по-голям от този на кучето. От друга страна обаче, онази част от мозъка, която управлява обонянието е 40 милиона пъти по-голяма при кучетата. Това е доста! Ето още числа - в случай че ние имаме 5 милиона рецептора за разбиране и разграничаване на миризми, най-хубавият другар на индивида има към 300 милиона според от породата.

Сигурно сте се чудели за какво носовете на кучетата са постоянно влажни? Това е по този начин, тъй като тази влага им оказва помощ да улавят разнообразни аромати. Според някои учени, носът при кучетата е толкоз сензитивен, че те могат да бъдат подготвени да откриват разнообразни заболявания в човешкото тяло и даже равнищата на кръвната захар.

Слуха на кучето

 Слуха при кучето

Кучетата в действителност развиват слуха си след раждането. Те се раждат глухи и в действителност не чуват нищо до 21-ия си ден. Веднъж развито обаче, то е доста по-силно от това на човек. Едно куче може да чува на четири пъти по-голямо разстояние от човек.

Друга специфичност на слуха при кучетата е, че могат да чуват с по-висока периодичност, т.е. децибели, които са недоловими за човешкото ухо. Хората могат да чуват до 23, 000 херца, а най-хубавият им другар - до 45, 000 херца.

В допълнение, кучетата имат голям брой мускули в ушите, което им разрешава да ги придвижват по посока на звука.

Въпреки че обонянието и слуха при кучето идват естествено, те могат да бъдат в допълнение развити. Затова обаче се нуждаете от професионален треньор за кучета, тъй като в домашни условия това е съвсем невероятно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР