Животинският пазар в град Ухан, Централен Китай е изиграл роля

...
Животинският пазар в град Ухан, Централен Китай е изиграл роля
Коментари Харесай

Пазарът в Ухан може да има роля за появата на коронавируса, но са нужни повече изследвания

Животинският пазар в град Ухан, Централен Китай е изиграл роля за епидемиологичния гърмеж от новия ковид предходната година - като източник или като " място, ускорило появяването му ", съобщи през днешния ден специалист от Световната здравна организация (СЗО), представен от Ройтерс.

В същото време той прикани за повече проучвания по въпроса.

Китайските управляващи затвориха пазара през януари като част от напъните да се спре разпространяването на вируса и краткотрайно не разрешиха търговията и потреблението на артикули от диви животни.

" Пазарът е изиграл роля в тази ситуация, това е ясно. Но каква роля, не знаем, дали е бил източник или място, способствало за появяването на вируса, или просто става въпрос за съвпадане, че някои случаи бяха открити на и към пазара ", сподели доктор Петер Бен Ембарек, специалист на СЗО по сигурността на храните и по вирусите с скотски генезис, които прескачат видовата преграда от животни към хора. Не е ясно дали живи животни или инфектирани продавачи или купувачи може да са донесли вируса на пазара, съобщи той на пресбрифинг в Женева.

Въпреки изказванията на представители на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, няма обществено известни данни, свързващи началото на епидемията с лабораторията в Ухан, и съгласно учени коронавирусът наподобява се е появил в природата. Доклад на немското разузнаване изрази подозрения в обвиняванията, отправени от американския държавен секретар Майк Помпейо, заяви списание " Шпигел ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР