Животът все повече поскъпва и цените на почти всички видове

...
Животът все повече поскъпва и цените на почти всички видове
Коментари Харесай

5 съвета как да пестим, когато пазаруваме хранителни продукт

Животът от ден на ден нараства и цените на съвсем всички типове артикули и услуги се повишават с огромна скорост. Знаем, че причина за това е инфлацията, която следим по целия свят, а у нас евентуално най-чувствителни сме на тематика повишаване на храните.

Мнозина несъмнено купуват по-малко артикули от преди, с цел да се вместват в бюджета си за извършване на покупки, а и въпреки всичко се преценяват и с това, че желаят да си заделят и спестявания.

Начин, в сегашната обстановка, хем да не се лишаваме от храна, хем да прибавяме и по малко пари в фамилната каса, за благополучие има. Пет съвета по какъв начин да пестим, когато пазарим хранителни артикули, дават от BBC, които споделят изпробваните способи на няколко домакини и блогърки.

Следим какво към този момент имаме

Роузи предлага постоянно преди пазар да проверим какво и какъв брой имаме в хладилника и по шкафовете. " Ако купуваме още от това, което към този момент имаме, просто ще похарчим повече за ненужни артикули ", споделя тя.

Освен това Роузи следи количеството хранителни наличия в дома си като си записва в бележник. Така постоянно знае какво да заобикаля да купува и какво фактически ѝ би трябвало при всяко извършване на покупки.

Първо ревизираме кои артикули са понижени

Разбира се, тук концепцията е, че не е наложително всеки артикул от листата ни за пазар да бъде от понижената секция в магазина, а както Лин споделя: " Ако видим, че нещо от листата ни го има там, може да го вземем и да го задраскаме, като по този начин към този момент сме икономисали малко пари. "

Другият ѝ съвет е откакто първо сме добавили в количката каквото ни е нужно от понижените артикули, да се отправим непосредствено към витрините със замразени храни, а след това и към алеите с консервираните. " Замразените месо, риба и зеленчуци съвсем постоянно са по-евтини от свежите ", е забелязала Лин.

Възползваме се оптимално от фризера

В случай че нямаме подобен вкъщи, има добра причина се снабдим с един и да се възползваме оптимално от него. По думите още веднъж на Лин, да съхраняваме храна във фризера би ни помогнало да понижим количеството, което изхвърляме и ще я запазим в период на валидност за по-дълго време.

" Продукти като месо и сирене, даже плодове и зеленчуци, могат да бъдат замразявани досега, в който ни потрябват ", разяснява тя.

Обръщаме внимание и на опаковката

Правило ли ни е усещане, че в магазините гъбите да вземем за пример постоянно са опаковани в пластмасова купичка и увити във фолио? Всъщност това е по този начин, тъй като по този метод е по-удобно да се транспортират. Но както Роузи поучава, с цел да запазим плодовете и зеленчуците свежи, е добре да ги извадим от опаковките, в които са авансово поставени и да ги сложим върху книжен плик.

Хелън пък дава друга потребна концепция: " Просто да сложим парче кухненска хартия под зелената салата, ще всмуква влагата и ще ѝ помогне да издържи по-дълго. "

Пазаруваме и от дребните хранителни магазини

Роузи споделя, че купува храна и от кварталните магазини и споделя за опита си: " Месарите не са някого, с който да се костваме да беседваме по какъв начин да пестим пари. Ако отидем при локалния си месар и му кажем, че разполагаме с осем паунда за месо за цялата седмица, той ще ни насочи по какъв начин да ги похарчим за по-евтините артикули. "

Освен това тя разкрива, че се допитва до него и за препоръки по какъв начин да подготвя месото вкъщи, а и по какъв начин да го съхранява по този начин, че се резервира то свежо за най-дълго време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР