Животът в крайните квартали на града е един умален модел

...
Животът в крайните квартали на града е един умален модел
Коментари Харесай

Да изградиш цяла партия на принципа Пачавра леке не хваща

Животът в крайните квартали на града е един смален модел на ставащото в обществото, града ни, страната ни и в света, в който живеем. Така се показва един от нашите със странния прякор Б на квадрат, който в далечната си младост е бил преподавател в школите на тогавашните профсъюзи. Те не защитаваха служащите от експлоататорските инстинкти на работодателите, тъй като тогава шеф беше страната. А страната се водеше на служащите и селяните. Диктатура на пролетариата!

Та този нашият бивш профсъюзен агитатор много постоянно споделя, че в случай че тогава е знаел какво ще се случи със основателите на материалните богатства - служащите и селяните, след края на тяхното „ властване ”, животът му щял да е ария.

Те недоволствали, като казвали, че не пролетариатът с дочените облекла, а тези с костюмите и вратовръзките и возещи се в черни волги, ръководят страната, като се крият зад пролетариата.

Ако знаете какво ви чака, когато тези с костюмите и вратовръзките от функционери на партията, ръководеща за ваша сметка, се разгласят за прогресивни капиталисти… Това щял да споделя нашият бивш профсъюзен деятел и щял да си живее живота.

Сега е опърпан пенсионер от най-досадните в кафенето. Защото по остарял табиет напира да изяснява всичко, даже и нещата, които не схваща. Както в миналото е обяснявал диктатурата на пролетариата като самодиктатура.

А това, че ставащото в нашия дребен и нищожен кръг на другарство е смален модел на ставащото у нас и по света и други такива умности, той изрича, като счита, че по този начин се измъква от претърпяно преди много време тежко морално проваляне.

Влезе тогава в спор с нашия просташки алкохолик и безсрамник, който не е оставил в квартала нито един човек, който да не е обидил или завлякъл.

Та този талант на махленското зло, изправен в спор с тогавашния професионален словоблудец, го запита - мен цялата махала счита ли ме за отпадък? Смята те, и с съображение, беше отговорът. А по този начин, а пък аз тебе считам за отпадък, сподели значимо никаквецът и триумфално напусна кафенето. И на масовика му прилепна прякорът Б на квадрат, т.е. отпадък на квадрат, за малко - Бето.

А той трансформира всичко това в смален модел, тъй като такива били и градът ни, и страната ни. С такива словесни трикове като на нашия алкохолик се привличало публичното внимание и по този начин се печелили избори, а след изборите виждате на какво състояние сме и така нататък Живеели сме били в тирания на безобразниците.

Да кажем, че трикът на безобразника не ни хареса, ще излъжем, откри си майстора Бето. Но и в неговите думи за умаления модел ще да има нещо правилно.

Отиде примерно през тази седмица нашият президент господин Румен Радев в Русия. Срещна се с премиера господин Медведев в Москва. Срещна се и с президента господин Путин в резиденцията му на Черно море. Каза им, че е отишъл да се опита да възобнови закърнелите през последните години връзки сред двете страни.

Големият разбирач на философията, интернационалните връзки и рок музиката проф. Евгений Дайнов сподели преди време, че в случай че президентът Радев в действителност посети Москва, в президентството нямат ум. Никой към този момент в Западна Европа нямало да насочи публична покана за посещаване на нашия президент и той щял да си стои изолиран в резиденция Бояна, съгласно проф. Дайнов. Ще забележим, може и да е бил прав.

А може и да става дума за флирт на Европейски Съюз с Путин посредством нашите държавни мъже, с цел да се провокира ревността на Тръмп, споделя ли ти някой..

Защото друго зайче изскочи от цилиндъра на играещия вълшебник в руско-българските връзки господин Медведев. Той заяви на президента господин Радев, че след няколко дни се чака и министър председателят господин Борисов да посети Москва. Пак същото, кой ще ни каже на нас знаел ли е това авансово президентът ни, или и той не го е знаел.

В същото това време под прозорците на Министерския съвет митингуваха и доволните от реанимацията на плана АЕЦ „ Белене ”, и съперниците му.

И господин Борисов, да е жив и здрав, в нормалния си жанр, издаващ образование в крайните квартали, се направи на изумен и сподели на министрите си на съвещание на Министерски съвет: ”Не мога да схвана. Президентът е в Москва, а стачкуват против мен! ”.

Като откри някакво подобие с първопричината за псевдонима си, Бето сподели - вижте какво се получава, когато ударен се прави на ударен. Но не беше заплатен от наша страна с внимание.

То нашето внимание беше привлечено от едно телевизионно изявление на госпожа Десислава Атанасова, народен представител от ГЕРБ и някогашен министър даже. Тя, която допреди часове би се клела, че шефът господин Борисов в днешната интернационална конюнктура не би посетил Москва, в този момент сподели, че президентът Радев бил при господин Путин като подгряваща група на Борисов.

Извинявам се, само че отново ще изтъквам нашия масовик в оставка. Според него госпожа Десислава Атанасова и още няколко депутати от ГЕРБ, няма да загатвам имената им, само че единият от тях е наш съгражданин, били подбрани на правилото „ Пачавра петно не хваща ” и били хвърляни в най-безпринципните парламентарни борби. Не се съгласи с нашето подмятане, че те са наследили неговата специалност в днешните условия.

Такива бойни групи имало и в Българска социалистическа партия, и в другите парламентарни партии. Може би с цел да си разменят любезностите, в които боклукът схваща съперника си като отпадък.

Но представлението следва. Спомняте си по какъв начин господин министър председателят ни изричаше тежки думи за АЕЦ „ Белене ” и за безперспективността му. Той е роден с дарбата да се извива в политическите си и управнически изказвания на 180 градуса. Да му мислят мозъците от групата на госпожа Атанасова. Тях ще ги мъкнат по телевизионните студия да изясняват кой изцапа нуклеарно енергийните гащи на ръководещите.

Както в този момент сътрудниците им от алените спецчасти „ Пачавра петно на хваща ” ги дърпат насам и натам да изясняват на подлютения народ на София и цяла България от какъв напън депутатът им Таско Ерменков създаде суматохата с отровената вода на София.

Шефът на КЕВР Иван Иванов сподели, че проучване е потвърдило, че питейната вода на София е една от най-чистите в Европа. Ще каже ли нещо прокуратурата за отровните блъфове на господин Ерменков?

Не четат госпожа Нинова и обкръжението документите на тогавашната Държавна сигурност и разследващото ръководство на армията, евентуално ги е боязън от нещо. Ако бяха надникнали там, щяха до прочетат в отчет от далечната 1990 година: „ Капитан Ерменков има податливост да подценява условията на войнската дисциплинираност и да дава свое тълкувание на заповедите и разпорежданията на началниците. В усложнена конюнктура на моменти губи хладнокръвие и не може да управлява прочувствените си реакции ”.

Ако четяха, можеше и да не стартират господин Ерменков. А може и тъкмо такива персони да са подобаващи за упоменатите нагоре парламентарни и политически бойни групи.

Радостната новина на тази седмица пристигна, когато научихме, че синът на именития герой Армен Назарян - Едмонд, е завоювал златен орден на Европейското състезание по класическа битка за кадети в Скопие. Спомнихме си, че в миналото лудият по спорта предприемач Гриша Ганчев със лични средства направи световноизвестния към този момент арменски герой Армен Назарян българин. Който донесе на България европейски, международни и олимпийски трофеи! Сега синът му го продължава.

За да не ни се помрачава насладата, не позволихме на Бето да развие мислите си за тежкото бъдеще на Еди Назарян, от който ще се чака да повтори татко си. И да направи паралелите си с нежеланата орис на синовете на доста видни наши спортисти, пробвали се да стигнат върховете на бащите си. И провалили се.

Но той злобничко ни го сподели - вие на мен не ми давате, само че ще видите, че медиите ще го създадат. Лош белег в душата му би трябвало да е оставил в миналото безобразникът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР