Животът у нас поскъпва слабо, а разликата в доходите между

...
Животът у нас поскъпва слабо, а разликата в доходите между
Коментари Харесай

Тук изненади няма! Заплатите на българите - бедните все по-бедни, а богатите - все по-богати

Животът у нас нараства едва, а разликата в приходите сред най-богатите и най-бедните българи пораства. Това демонстрира разбор на КНСБ, който беше показан през вчерашния ден. 2325 лв. на месец са нужни на четиричленно семейство, с цел да покрие съществени разноски. За 1 човек сумата е към 581 лв., написа bTV.
Животът в София е по-скъп, само че и заплатите са по-високи. На четиричленно семейство в столицата са нужни най-малко 3000 лв. на месец, на човек – 756.

Данните са към края на декември 2017 година, сподели в предаването „ Тази сутрин” Любен Томев, шеф на Института за обществена и синдикална политика на КНСБ.

Около 28% разполагат с задоволително средства или с пари над минимума за месечна прехрана, а 27% са под линията на беднотия, посочи Томев. По думите му България е с е с най-ниските приходи в Европейски Съюз и с най-голяма поляризация богат – безпаричен.

Според Димитър Бранков от Българската стопанска камара (БСК) огромната поларизация частично се изяснява с обстоятелството, че има доста семейства с възрастни хора с ниски приходи. Другият контигент, който способства за тази статистика са хората без подготовка и без обучение, които не работят, само че и не търсят работа. Има и сив бранш, подсети Бранков.

Експертите се съгласиха, че той е към 30% от българската стопанска система.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР