Животът се случва, независимо на каква възраст сте. И когато

...
Животът се случва, независимо на каква възраст сте. И когато
Коментари Харесай

5 начина, по които възрастните хора могат да увеличат спестяванията си сега

Животът се случва, без значение на каква възраст сте. И когато животът се случи, непредвидени разноски могат да зародят в тандем. Това значи, че даже като възрастен имате потребност от спестявания. От друга страна, спестяването идва с неповторими провокации за възрастните хора.

В последна сметка множеството възрастни хора живеят с закрепени приходи. Освен това те се нуждаят от сигурни места, където да съхраняват спестяванията си, защото не могат да си разрешат да поемат опасности, които може да са имали в предишното.

Ако това звучи като вас, може да сте на загуба, когато става въпрос за способи да увеличите спестяванията си. Но бъдете сигурни, че е допустимо да се построи комфортна защитна мрежа - даже и в пенсия.

Отворете високодоходна спестовна сметка през днешния ден, с цел да печелите повече от празните си пари.

5 метода, по които възрастните хора могат да усилят спестяванията си

Може би е зародил незабавен разход и е трябвало да се потопите в спестяванията си. Или може би просто не сте удовлетворени от сумата пари в спестовната си сметка. Ето пет неща, които можете да извършите, с цел да увеличите спестяванията си.

Отворете компактдиск

Федералният запас поредно усилва лихвените проценти от 2022 година насам и на собствен ред депозитните документи (CD) предлагат впечатляваща възвръщаемост сега. Това прави тези неповторими средства за икономисване привлекателна алтернатива за възрастни хора. Такъв е изключително казусът с краткосрочните варианти, налични при много над 5% годишна възвръщаемост.

„ Има доста изгоди от вложението в депозитен документ. CD-тата обезпечават по-висок лихвен % спрямо елементарните спестовни сметки. Това значи, че като инвестирате в CD, можете да спечелите повече пари от вашия спестявания за закрепен интервал от време “, споделя Дъг Ролър, представител на капиталов консултант и притежател на Crossroads Financial Group във Форт Уейн, Индиана.

„ CD се смятат за нискорискови вложения. Те нормално се оферират от банки и са застраховани от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC). " Така че, " даже в случай че банката банкрутира, вашата инвестиция е предпазена до избрана сума ", споделя Ролер.

Отворете CD в този момент, с цел да заключите днешните високи лихвени проценти.

Отворете високодоходна спестовна сметка

Традиционните спестовни сметки бяха, заради липса на по-добър термин, „ обичайният “ метод за икономисване на пари, до който имате потребност от бърз достъп. За страдание, тези спестовни сметки заплащат минимална рента, даже в днешната среда с високи лихви.

Добрата вест е, че високодоходните спестовни сметки оферират впечатляващи проценти. В момента е елементарно да намерите сметки с APY над 5%. Това е впечатляващо, като се има поради, че междинният APY на обичайна спестовна сметка е под 1%.

Намерете способи да намалите разноските

Една от аргументите, заради които може да ви е мъчно да спестявате, е, че имате закрепен приход. Въпреки това, в случай че не можете да увеличите приходите си, за какво не видите какво можете да извършите, с цел да намалите разноските. Някои способи, по които можете да намалите разноските, с цел да освободите място за спестявания, без да вършиме жертви, включват:

Спрете да плащате за кабел и вместо това изберете евтини услуги за стрийминг. Възползвайте се от стратегиите за отстъпки за възрастни. Възползвайте се от безплатните стратегии за преданост. Плащайте автомобилна застраховка годишно, с цел да спестите от наградите си. Отидете в библиотеката, вместо да купувате книги и списания. Като снабдители на услуги, с цел да намалите сметките си. Най-лошото, което могат да кажат, е „ не “, само че постоянно споделят „ да “.

Поставете цели за икономисване

Често е по-лесно да намерите метод да спестявате, когато имате реалистична цел в мозъка си. Вашите цели за икономисване би трябвало да са постижими и предизвикателни. По този метод е допустимо да постигнете задачите си и когато го извършите, възприятието за достижение идва дружно с това - което ви дава тласък да продължите да спестявате.

Автоматизирайте спестяванията си

Може да бъде по-лесно да спестявате, когато не се постанова да мислите за това. Днешните решения за икономисване улесняват слагането на спестявания на автопилот посредством автоматизирано прекачване на пари от вашата разплащателна сметка към вашата спестовна сметка в авансово несъмнено време всяка седмица или месец.

Това значи, че можете автоматизирано да изпращате пари от разплащателната си сметка към спестовната си сметка незабавно щом постъпят заплащанията ви за обществено обезпечаване, пенсия и други компенсации.

Долната линия 

Има няколко аргументи, заради които възрастните хора би трябвало да имат спестовна сметка и безчет аргументи, заради които може да желаете да увеличите своята. Въпреки че увеличението на вашите спестявания може да наподобява като муден развой, евентуално е по-лесно, в сравнение с си мислите. Установете цели за икономисване, възползвайте се от сигурни средства за икономисване, които оферират рационална възвращаемост, намерете способи за понижаване на разноските и автоматизирайте вноските си, с цел да изведете спестяванията си на нови равнища.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР