Животът, със своите хубости и несгоди, минава бързо и много

...
Животът, със своите хубости и несгоди, минава бързо и много
Коментари Харесай

11 житейски урока, които научаваме прекалено късно

Животът, със своите красоти и неволи, минава бързо и доста постоянно човек си дава сметка за някои неща, когато към този момент няма по какъв начин да ги промени. При всеки идва ден, в който си дава сметка за свои неточности в предишното или за неспазени обещания към себе си и околните.

Ако желаете да избегнете това, може би би трябвало да прочетете листата на уеб страницата Born Realist, с цел да видите 11-те урока, които научаваме прекомерно късно в живота:

11. Не губете време

Как ще прекарате остатъка от живота си зависи от това, което вършиме в този момент. Ако желаете да постигнете съществени цели, започнете да работите за тях още в този момент.

10. Създайте свои лични правила

Ако не желаете да изгубите своята характерност и да бъдете просто част от масата, не се подчинявайте на всички правила, налагани от други хора. Имайте храброст да ги нарушите, когато е нужно и да създадете свои, по които да живеете.

9. Поемете риск, до момента в който към момента можете да преодолеете неуспеха

Поемайки някой риск би трябвало да знаете, че той може да приключи с неуспех, само че го правете единствено, когато знаете, че бихте могли да се справите с следствията. Ако обаче се страхувате да сбъркате, ще съжалявате за за това, което сте изпуснали в младостта си.

8. Следвайте сърцето си

Вслушвайте се в препоръките на другите, само че преди всичко слушайте сърцето си, тъй като единствено то сигурно знае къде би трябвало да ви води.

7. Превърнете пристрастеността си в специалност

Не тичайте след парите и не търсете работа, която ще ви подсигурява добър приход, тъй като скоро ще я намразите. Отдайте се на това, което в действителност ви харесва и парите ще дойдат при вас по-късно.

6. Спрете да се оплаквате, а действайте

Вглеждането само в проблемите и недоволството не водят до нищо продуктивно. Фокусирайте се върху това, което желаете, и се борете за него.

5. Понякога е по-добре да замълчите

Не е нужно да реагирате във всяка една обстановка. Понякога тя идва при вас, с цел да ви даде опция за избор - да започнете спор или да замълчите. А второто съвсем постоянно е по-добрият избор, изключително когато става въпрос за персонални връзки.

4. Живейте хармонично

Не отдавайте целия си живот на работата, само че въпреки това не бъдете прекомерно несериозни. Ако желаете да живеете умерено, намерете салдото сред двете.

3. Не изгубвайте себе си

Каквото и да вършиме, не се опитвайте да бъдете този, който другите изискват от вас. Няма по какъв начин да угодите на всички, а опитате ли се да го извършите, ще разочаровате себе си.

2. Парите не са решението

Наистина, те не са тези, които могат да ви купят благополучие. Дори да натрупате благосъстояние, това не значи, че ще бъдете задоволен. Често в преследването на парите човек жертва фантазиите си, връзките, времето си и още доста неща.

1. Работете крепко

Нищо, което идва в живота, не е на празно. И всеки получава толкоз, колкото самичък е заслужил.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР