Животът на Земята може да е започнал по необичаен начин.

...
Животът на Земята може да е започнал по необичаен начин.
Коментари Харесай

Нова теория за това как е започнал животът на Земята

Животът на Земята може да е почнал по необикновен метод. Възможно е доза отрова да е в основата на първите " градивни детайли " на органичните съединения, споделят учени от института Scripps в Калифорния, представени от CNET.

Те имат нова доктрина, която е основана на изследвания за развиването на организмите с течение на времето. " Цианидът е токсичен за биологичните организми, с които работим през днешния ден, само че може да не е бил токсичен за биологията, която знае по какъв начин да го обработва ", споделя Раманараян Кришнамърти, началник на екипа.

Учените са съумели в лабораторни условия да смесят група молекули, за които се знае, че са били налични в първите години от образуването на живота на Земята. След това към тях са добавили цианид.

И в случай че сега цианидите са едни от най-отровните съединения, то може да е било повода за образуването на огромното многообразие от органични съединения. Експериментите на учените са посочили, че при прибавянето на цианид в тези ранни молекули, са се синтезирали базовите компононенти.

" Това е даже малко стряскащо, когато се оказва толкоз елементарно. Няколко души ревизираха резултатите, с цел да сме сигурни, че имаме верните тълкования ", споделя Кришнамърти.

Той добавя, че успеваемостта на цианида в такава светлина не изисква доста стъпки и са нужни умерени условия за предизвикателство на реакцията. Количеството му също е от голяма важност.

Оказва се, че по този начин е доста по-лесно да се генерират нужните за живота молекули, в сравнение с в случай че се употребяват единствено нетоксични съединения. Тогава би трябвало да се изпълнят даже рискови условия за реакция и доста повече и по-сложни стъпки.

По това време обаче изискванията на Земята са били надалеч от оптимални. Според Кришнамърти е доста малко евентуално Земята да е предложила нужните условия и даже не могат да се приложат в лабодатория. Налага се просто учените да тестват разнообразни съединения и молекули и да чакат да видят резултатите.

Замяната на металите, за които се счита, че са били самобитен катализтор за органичните съединения, с цианид, трансформира обстановката и доста улеснява процеса. При това той става по-кратък. Така се оказва допустимо, че животът на Земята се е формирал много по-лесно в сравнение с се счита.

Учените допълват, че за момента това е доктрина, основана на извършените опити. Няма директни доказателства, че по това време е имало цианид. Смята се, че го е имало, само че защото е реактивна молекула, може да е била употребявана бързо и по тази причина да липсва непосредствено доказателство.

Все отново Кришнамърти разяснява, че биологията се е изменила доста за 4 милиарда години. Това, което е познато през днешния ден и което е било тогава, може да са радикално разнообразни. Затова е значимо да не се приема просто, че биологията преди 4 милиарда години е била каквато е в този момент, а да се изследва посредством опити, споделя още той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР