Животът на съвременния човек е забързан и изпълнен с ангажименти.

...
Животът на съвременния човек е забързан и изпълнен с ангажименти.
Коментари Харесай

Лекар съветва как да останем бодри без кофеин

Животът на актуалния човек е забързан и изпълнен с задължения. И с цел да имаме силата да се оправим с всекидневието, постоянно прекаляваме с кафето.
Как да останем бодри и съсредоточени без да се пристрастяваме към кофеина ?

Можете да сте бодри и без кофеин, само че благодарение на храни, богати на магнезий и желязо , споделя диетологъ т Наталия Круглова .

Според нея ще усетите прилив на жизнеспособност, в случай че пиете прясно сварен черен или зелен чай. Тези питиета обезпечават стремежи резултат на тялото поради съдържащия се в тях теанин. Лекарят акцентира, че за разлика от кофеина, тази аминокиселина работи по-нежно. А ободряващият резултат от пиенето на чай продължава по-дълго.

Диета, богата на храни с високо наличие на магнезий, желязо, йод и витамини от група В , ще ви помогне да спрете да пиете кафе с течение на времето. Такъв режим на хранене оказва помощ да се поддържа тонус и продуктивност на високо равнище.

За да компенсира недостига на изброените нагоре микроелементи, диетологът предложи да се употребяват повече тъмнозелени зеленчуци, билки, водорасли , морски блага , както и телешко, птиче месо, елда, цвекло и нар, защото съдържат доста желязо. С неналичието на магнезий в организма ще се оправят ядките, семената и пълнозърнестите храни .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР