Животът на съвременната жена е доста динамичен. Кариера, деца, семейство

...
Животът на съвременната жена е доста динамичен. Кариера, деца, семейство
Коментари Харесай

Грешките, които жените над 40 не бива да допускат

Животът на актуалната жена е много динамичен. Кариера, деца, семейство - какви ли не упования има, което води до стрес и от време на време взимане на неправилни решенията. Ето за какво ще разгледаме някои от грешките, които съгласно Best Life дамите над 40 не трябва да позволяват.

Всичко за другите

Хубаво е да оказваме помощ на другите, само че това не значи, че би трябвало да вършим неща, които не желаеме, единствено, с цел да удовлетворим някого. Това води до прочувствено и физическо изтощение, което не е от изгода.

Алкохолът

Чаша вино на вечеря няма да навреди, само че би трябвало да знаем и къде да разположим границите. Според проучване на Американското сдружение по клинична онкология, постоянната консумация на алкохол може доста да усили риска от рак на гърдата, дебелото черво и хранопровода.

Работа, работа

Вече споменахме, че кариерата е едно от главните неща, които дамите, а и освен, се стремят да усъвършенстват. Понякога обаче се стига до там, че всичко друго бива загърбено за сметка на работата. Точно това не трябва да бъде позволено.

Сватбата

Това, че на 40 не сме намерили верния човек, с който да вдигнем женитба, не значи, че безусловно би трябвало да го създадем. Може огромна част от обкръжението ни е да е поело по този път, само че не трябва да се усещаме притиснати от този факт.

Прибързаното обвързване и възможна сватбата няма да реши проблемите. По-добре да бъде изчакан верният миг и верният сътрудник.

Спортуването

Възрастта не е безусловно никакво опрощение за това, че не спортуваме. Не е казано, че тренировките и упражненията би трябвало да бъдат тежки и изтощителни, само че те би трябвало да участват в всекидневието под някаква форма.

Недоспиване

То най-често е подбудено от напрежението на работното място или гледането на деца. Здравият сън обаче е в действителност значим, тъй като неналичието му се отразява на здравето ни. Недоспиването може да докара до закъснение на метаболизма, да ни направи раздразнителни и също по този начин предизвиква възприятието на безпокойствие. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР