Животът на принц Хари и Меган Маркъл със сигурност ще

...
Животът на принц Хари и Меган Маркъл със сигурност ще
Коментари Харесай

Експерти ще учат Меган Маркъл да шофира

Животът на принц Хари и Меган Маркъл сигурно ще се промени доста, откакто те подписаха брак предходната събота. Това е годно най-много за Меган Маркъл, която към този момент понася всички позитиви и негативи от това да бъдеш член на английското кралско семейство.

Един от негативите сигурно е голямото медийно внимание, както и грижата за сигурността. Ето за какво, младата американска актриса и понастоящем дукеса на Съсекс ще премине през интензивен курс по шофиране с акцент върху съответното реагиране в обстановки, които могат да застрашат нейната сигурност.

Въпреки че, дано признаем, на Меган Маркъл може в никакъв случай да не й се наложи да употребява наученото, защото през съвсем цялото време превозването й ще бъде поверено на елитни водачи, английските екперти по сигурността желаят да са уверени, че новата принцеса знае какво да направи, в случай че въпреки всичко й се наложи да кара сама.

Част от курса ще бъде така наречен " полицейско " завъртане, при което колата се движи обратно с висока скорост и с няколко умели придвижване на кормилото, водачът прави завъртане на 180 градуса и продължава да се движи напред.

Друг урок ще бъде осъществяването на съвършеният противоположен завой с три маневри на тясна улица, което звучи елементарно, само че сигурно педантичните английски инструктори имат доста точни условия, които горката Маркъл ще би трябвало да извърши вярно.

Според информацията на CBS News, Саймън Морган, който е един от отговарящите за сигурността на Кралицата и обкръжението й, забелязал, че по-младите членове на кралското семейство са по-склонни да карат сами, в сравнение с да разчитат на услугите на водач.

Едва ли има някой сюрпризиран, имайки поради, че в гаража на Бъкингамския замък има десетки специфични и типичен коли от марките Rolls-Royce, Aston Martin, Bentley и Land Rover. Да не караш тези коли е меко казано грехота, което понякога потвърждава и самата Кралица, която продължава да ръководи своя обичан Land Rover, даже на достолепната възраст от 92 години.

" Със сигурност измежду по-младите членове на кралското семейство има доста хора, които са привикнали да бъдат самостоятелни. Шофирането на автомобил им обезпечава известно равнище на самостоятелност, " разяснява Морган.

Ускореният курс по шофиране на Меган Маркъл ще бъде поверен на Мик Круум, който в предишното е обучавал служители на реда по какъв начин да преследват нарушители. Сега Круум учи членовете на кралското семейство по какъв начин да заобикалят гонене.

Най-вероятно на Маркъл в никакъв случай няма да й се наложи да употребява наученото, само че като всичко друго, касаещо сигурността, по-добре да го знае и да не й потрябва, в сравнение с противоположното.

Британското кралско семейство e било забъркано в пътни произшествия и преди. През 2011 година Принц Чарлс и Камила бяха нападнати в тяхната лимузина от нападателни стачкуващи. В средата на 70-те пък Принцеса Анна, единствената щерка на Кралица Елизабет Втора, избегнала опит за похищение, когато нейната кола попаднала в пътна засада.

Изобщо не е нужно да подсещаме и за трагичния случай през 1997 година, при който принцеса Даяна почина в пътнотранспортно произшествие в Париж. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР