Животът на минувачите е бил застрашен при палежа на крана,

...
Животът на минувачите е бил застрашен при палежа на крана,
Коментари Харесай

С палежа на крана до НДК бил застрашен животът на минувачи

Животът на минувачите е бил заплашен при палежа на крана, който демонтира паметника „ 1300 години България “ пред Националния замък на културата в София.

Това съобщи по Българска национална телевизия ръководителят на Софийския общински съвет Елен Герджиков.

Политикът счита за съвсем несъмнено, че палежът е тенденциозен. Той напомни, че тъкмо преди началото на демонтажа, е осъществена експертиза, съгласно която стоманобетонната структура е рискова и даже при положение, че паметникът се реставрира, фигурите би трябвало първо да се демонтират.

Протестиращата против демонтажа група отхвърли палежът да е нейно дело.

Демонтажът на паметника ще продължи след към седмица, добави Елен Герджиков.

Неизвестни подпалиха крана, който демонтира монумента, в нощта на 8-ми против 9-и юли. Пожарът не е бил огромен и е погасен бързо. При огледа на местопроизшествието профилираните екипи са открили, че е счупено стъклото на кабината на крана.

Елен Герджиков подсети, че решението за демонтажа на паметника е било взето през 2014 година и от този момент до момента никоя група не се е оповестила срещу.

Председателят на СОС напомни също, че след демонтирането на паметника на мястото ще бъде подложен истинският лъв, който е бил част от композицията на войнишкия монумент.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР