Животът на милиони ще бъде застрашен в Украйна тази зима,

...
Животът на милиони ще бъде застрашен в Украйна тази зима,
Коментари Харесай

СЗО се опасява за живота на милиони в Украйна в зимните студове

Животът на милиони ще бъде заплашен в Украйна тази зима, заяви Световната здравна организация (СЗО). Украинските управляващи приканиха жителите на Киев и няколко други области да лимитират потреблението на електрическа енергия, защото електропреносната мрежа беше съществено наранена от съветските удари. Половината от енергийната инфраструктура на Украйна е развалена или унищожена, а 10 милиона сега са без електричество, съобщи районният шеф за Европа на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге.

Много украинци може да изгубят живота си през настъпващата зима поради студа и поради миграцията, до която ще доведат съветските ракетни удари против енергийната мрежа на страната, предизвести Клуге.Предупрежденията идват на фона на захлаждането, настъпило в Украйна, където вали сняг, а температурите паднаха под нулата.

Запорожката атомна електроцентрала, която произвеждаше повече от 25% от електрическата енергия на Украйна, към този момент не генерира ток. Съобщава се за над 10 детонации през последните два дни в региона на централата.  Ядрената покруса този път е била избегната на метри, а не на километри, съобщи генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси. Радиационните измервания в региона са в нормите. Москва и Киев се упрекват взаимно за обстрела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР