Животът на едно малко момиче се променя завинаги на 8

...
Животът на едно малко момиче се променя завинаги на 8
Коментари Харесай

Тъжната история зад страшната СНИМКА 18+ на голата Ким, която разплака света ВИДЕО

Животът на едно малко момиче се трансформира вечно на 8 юни 1972 година. Ким Фук е едвам на 9 години, когато над нейното село във Виетнам е осъществена напалмова офанзива от самолети бомбардировачи на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

От този ден нататък целият свят научава за Ким. Причината е една снимка, която демонстрира голото, ужасено и бягащо дете. Снимката е кръстена "Ужасът на войната " и е дело на фотографа Ник Ут. С нея той печели премията "Пулицър " и се трансформира в легенда.

"Napalm-Girl " erhält Dresdner Friedenspreis https://t.co/dKB2B0I0g8 #NapalmGirl #DresdnerFriedenspreis
— tagesschau (@tagesschau) February 11, 2019 След като снима фотографията, Ут води Ким и останалите ранени деца в болница в Сайгон. Момичето е с тежки изгаряния, само че съумява да оцелее.

По-късно комунистическият режим във Виетнам употребява Ким като агитационен знак. Тя обаче съумява да избяга през 1992 година дружно със своя брачен партньор. Двамата получават политическо леговище в Канада.

Ето какво споделя през днешния ден Ким за болката и прошката в документална поредност на cbc.

Нейният роман стартира от офанзивата с напалм:

"Видях самолета, беше толкоз шумно, толкоз близо. Изведнъж огънят беше на всички места към мен. Той изгори облеклата ми. Видях, че ръката ми е изгорена. Помислих си: О, Боже, в случай че се изгоря, хората ще ме виждат по друг метод ".

Тогава тя още не го осъзнава, само че през днешния ден споделя:

"На 9 години аз се трансфорах в жертва на войната ".

В началото младото момиче е засрамено от фотографията и не желае да я вижда:

"Изобщо не харесах тази фотография. Помислих си - за какво ме е снимал, когато съм в мъка, гола и толкоз грозна. Мечтаех си фотографията да не беше правена ".

"Преминах през 17 интервенции. Трябваше да се оправям с болката всеки ден. Сравнявах белезите си с биволска кожа. И тъй като кожата ми нямаше никакви пори, не можех да се потя. Това ме караше да се усещам толкоз изморена... Бях изпълнена с ненавист, оскърбление и яд ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР