Животът на депутатите ще е застрахован за 30 000 лева.

...
Животът на депутатите ще е застрахован за 30 000 лева.
Коментари Харесай

Животът на депутатите поевтиня

Животът на депутатите ще е застрахован за 30 000 лв.. Това излиза наяве от социална поръчка, пусната на уеб страницата на Народното събрание, представена от в. " 24 часа ".
През предходната година полицата е била много по-скъпа - 50 000 лв., само че през 2017 година още веднъж е била 30 000 лв..
Пълната застрахователна лавица ще се изплаща на наследниците на депутати, които починат в резултат на инфаркт или инсулт, настъпили при осъществяване на функционалностите им. Същата е сумата и за гибел при злополука по време на осъществяване на служебните отговорности, както и при злоумишлени дейности от трети лица.
15 000 лв. ще се изплащат на законните наследници при гибел на народен представител в резултат на общо заболяване, както и в резултат на акцидент - битова или трудова.
При трайна загуба на продуктивност в резултат на инфаркт, инсулт или пътнотранспортно произшествие, настъпили в осъществяване на служебните задължения, народен представител ще получава % от 30 000 лв., еднакъв на % изгубена работоспособност, избран от ТЕЛК/НЕЛК. А при загуба на продуктивност в резултат на трудова или битова акцидент процентът се пресмята по същия метод, само че от 15 хиляди лв..
Предвидено е погашение на суми и при краткотрайна загуба на нетрудоспособност вследствие общо заболяване, като сумата е % от 15 000 лв., който варира според от броя на болничните дни - от 3 до 12% по канара от 20 до 60 дни.
Застрахователната компания се задължава да не слага условия за възрастта или понижена работоспособност на някои от депутатите.
Застраховката не е поименна, а групова. При преустановяване на пълномощията на депутат стопира да тече и застраховката му, тя се трансферира на идващия в листата, който влиза в Народното събрание. Срокът на застрахователното покритие е 1 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР