Животът на чернокожите е от значение може би е най-голямото

...
Животът на чернокожите е от значение може би е най-голямото
Коментари Харесай

Протестите след убийството на Флойд са най-големите в историята на САЩ

" Животът на чернокожите е от голяма важност " може би е най-голямото протестно придвижване в историята на Съединени американски щати, написа " Ню Йорк таймс ", базирайки се на няколко социологически изследвания.

През последните близо месец и половина Съединени американски щати бяха обхванати от невиждани митинги против расизма, зародили след убийството на чернокожия американец Джордж Флойд в Минеаполис през май от ръцете на бял служител на реда. Пикът на митингите беше на 6 юни, когато половин милион души стачкуваха на близо 550 места в страната.
 На 8 март 2021 година стартира делото за убийството Джордж Флойд
На 8 март 2021 година стартира делото за убийството Джордж Флойд

Обвинени са Дерек Шовин и трима служители на реда

Четири социологически изследвания, в това число едно на Civis Analytics от тази седмица, демонстрират, че сред 15 и 26 милиона души в Съединени американски щати са взели участие в демонстрациите след гибелта на Флойд и други през последните седмици.

Според специалисти и учени данните сочат, че това е най-голямото протестно придвижване в историята на страната.

Сондажът на Kaiser Family Foundation, извършен сред 8 и 14 юни, разкрива, че 26 милиона американци са протестирали ; проучването на Civis Analytics сред 12 и 22 юни сочи, че 23 милиона души са протестирали; изследването на N.O.R.C. сред 11 и 15 юни демонстрира, че 18 милиона души са взели участие в демонстрациите , а на Pew сред 4 и 10 юни - 15 милиона души.

Дори и истината да е на половина, изследванията са открили, че повече от 7 милиона души са взели участие в демонстрациите.
 Братът на Флойд прикани Организация на обединените нации да проверява расизма и насилието в Съединени американски щати
Братът на Флойд прикани Организация на обединените нации да проверява расизма и насилието в Съединени американски щати

Вие видяхте метода, по който моя брат беше изтезаван и погубен

На " Марша на дамите " през 2017 година са взели участие сред 3 и 5 милиона души за един ден , само че това е добре проведено събитие. Според сондажите митингите на придвижването " Животът на чернокожите е от голяма важност " са спонтанни и наподобява надминават тези числа.

Експерти считат, че демонстрациите за цивилен права през 60-те година на предишния век се преглеждат като доста по-малки спрямо тазгодишните демонстрации.

В Съединени американски щати е имало повече от 4700 демонстрации или по 140 приблизително дневно о т първите митинги в Минеаполис на 26 май. В демонстрациите са взели участие от десетки до десетки хиляди в 2500 обитаеми места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР