Животът между четири стени може да бъде смятан за скучен

...
Животът между четири стени може да бъде смятан за скучен
Коментари Харесай

8 идеи за самоусъвършенстване вкъщи

Животът сред четири стени може да бъде считан за отегчителен от някои, само че той е извънредно потребен за тези, които са разбрали, че най-хубавата инвестиция в тези затворени дни е инвестицията в себе си и личните си умения и благоприятни условия. Определено след приключването на карантината ще би трябвало да построим света отначало, с помощта на всичките тези умения, които сме усвоили по време на карантината. Ще бъдем задоволени от това, че светът ни даде опция да бъдем по-добри версии на себе си. А ето и няколко хрумвания за рационализиране по време на карантина:
1. Използвайте времето, с цел да се погрижите за външния си тип
Никой няма да оспори това, че преди самоизолирането непрекъснато си повтаряхме, че има по-важни неща от това да се покрижим за външния си тип и то оставаше някак на назад във времето. Но какво да се прави, първо работата, след това всичко. 
Ето, че в този момент козметичните салони не работят, а вие имате цялото време да се погрижите за кожата, косата и тялото си посредством маски за коса и лице. Може да употребявате тези овлажняващи и стягащи кремове за тяло, които сте купували преди месеци, само че в никакъв случай до момента не сте употребявали. Направете си спа у дома, като напълните ваната си и изполвате тези бълбукащи соли, които ухаят на лавандула и лимон. Насладете се на времето, което отделяте единствено и само за себе си.
Погрижете се и за ноктите си, като ги лакирате по този начин, както в никакъв случай до момента не сте и предполагали, че можете. Разбира се, че сте можели. Просто не ви е достигало време. 
Поглезете се! Дори и никой да не види резултата, то вие знаете най-добре, че тези неща всеки право първо и най-много за себе си. 

2. Разкрийте кулинарните си умения
Сега е времето да опитате онази рецепта, която желаете от доста време като да вземем за пример панирани пилешки филенца в канапе от спаначен мус, гарнирано със задушени зеленчуци, поляти с гъбен сос. Преди бяхте прекомерно изтощени от работата и залагахте на нещо бързо и елементарно, само че през днешния ден имате цялото време. Разкрийте кулинарните си умения, развихрете се в кухнята и се обзалагаме, че резултатът ще хареса както на вас, по този начин и на вашите близки. Това си е мотив за горделивост.

3. Прочетете някоя хубава книга
Има толкоз доста книги, поставени на рафта, които хващат прахуляк, само че в този момент ги хванете вие. Те в действителност ще развият общата ви просвета и ще ви оказват помощ да станете по-добри версии на себе си. Направете изследване в Интернет за най-четени и най-интересни книги през последната година и ги започвайте. Или пък за безконечните класики. Повечето участват в мрежата даже под формата на аудио запис. Просто се отпуснете на най-удобното място в дома ви и усетете полезността на четенето. Може би след карантината ще започнете да обръщате повече внимание на него.

4. Научете нов език
Това ще ви бъде извънредно потребно в бъдеще. Има извънредно доста онлайн видео уроци, публикации и схеми, които ще ви оказват помощ да усвоите езика най-малко на приблизително равнище. Имате онлайн достъп до всевъзможни речници, преводачи и онлайн курсове, които ще ви оказват помощ извънредно доста, когато попаднете на някоя компликация. Може да употребявате времето, с цел да усъвършенствате остарелия език, който не бяхте научили на доста положително равнище. В гимназията имаше по-важни работи, знаем. Но в този момент е време за наваксване. 

5. Започнете онлайн курс
Покрай карантината доста частни университети или академии пускаха своите курсове безусловно гратис. Програмиране, графичен дизайн, цифров маркетинг, курс по Photoshop и така нататък Тези умения ще ви бъдат от изключителна изгода откакто тя се анулира, а вие ще бъдете повече от задоволени за това, че не сте си губили времето през тези затворени дни у дома.

6. Спортувайте у дома
Както знаем фитнес залите са затворени, само че това по никакъв метод не ви пречи да потърсите онлайн тренировки, да си извършите фитнес стратегия и да я следвате. Няма по-добро време от това, с цел да укрепите духа и тялото и когато карантината свърши още веднъж да блеснете с нови познания и добра визия. А в случай че сте прекалили със презапасяването с тоалетна хартия, да знаете, че пък към този момент даже футболисти и почитатели започнаха да дриблират с нея вкъщи. Изведнъж доста от предметите вкъщи ще ви се открият като спомагателни за тренировката.

7. Общувайте повече със фамилията си
Общуването със фамилията ви ще ви помогне да подобрите връзката си с него, която беше сложена на по-заден план  след работа, обучение и развлечение. Сега е времето, в което можете да водите дълги и забавни диалози с околните си, да научите нещо от тях, както и те от вас и да си бъдете взаимно потребни. Оставете компютри, преносими компютри и телефони. По този метод ще заздравите взаимоотношенията си, ще станете по-сплотени от всеки път и ще превърнете времето у дома по-приятно, в сравнение с в миналото е било.

8. Играйте просветителни игри
Хайде, извадете тези настолни игри от шкафа, които към този момент са прашясали - табла, монополи, шах, дама, даже прословутото дребосъче, дето не се сърди. Тези игри освен ще ви оказват помощ да се усъвършенствате, само че ще създадат времето ви у дома още по-забавно и забавно. Дори не е нужно да имате към този момент купени настолни игри - измислете си нови. За морски шах са нужни единствено и само лист и писалка. За бесеница също. Въобще всичко, което оказва помощ да размърдате малко сиво вещество и това на околните ви. Гарантираме ви, че ще падне много смях и веселба. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР