Животът е пълен не само с трудности, но и с

...
Животът е пълен не само с трудности, но и с
Коментари Харесай

21 съвета, които водят до прекрасен живот

 красиво-небе

Животът е цялостен освен с компликации, само че и с прелестни моменти, които е значимо да се означават. Когато се научите да обръщате внимание на всичко хубаво, което ви се случва, ще се почувствате изпълнени с ентусиазъм и творчество. Ще се почувствате живи.

Предлагаме ви 22 съвета, които ще създадат живота ви доста по-ярък:

1. Разхождайте се. Не забравяйте да си вършиме най-малко 10-30 минути разходки всеки ден, с цел да бъде настроението ви на висота. Помнете, че усмивката на лицето ви е натурален антидепресант.

2. Постойте в тишина. Колкото и да сте заети, се постарайте най-малко 10 минути дневно да поседите и да си отдъхнете в цялостна тишина.

3. Яжте здравословна храна, пийте повече вода.

4. Правете другите хора щастливи. Няма нищо по-приятно от това да знаеш, че някъде с помощта на вас един човек се е усмихнал.

5. Не хабете силата си на вятъра. Не би трябвало да хабите своето време и сила за злословия, енергийни вампири, отрицателно мислене и прекарване на неприятности от предишното.

6. Доброто остаряло предписание. Закуската изяж самичък, обяда раздели с другар, вечерята дай на врага си.

7. Живейте без ненавист. Животът е доста къс, по тази причина не трябва да се изразходва в ненавист към другите хора.

8. Приемете живота. Животът е прекрасен, въпреки от време на време да не е доста обективен. Но колкото и да е тежко, помнете, че след нощта постоянно идва заранта.

9. Отпуснете се. Не би трябвало да се отнасяте към живота прекомерно съществено. Просто се отпуснете.

10. Съгласете се да не се съгласите. Ще почувствате успокоение, когато можете да приемете това, с което вътрешно не сте съгласни. Не можете да успехите във всеки спор. Понякога просто би трябвало да се съгласите без да сте съгласни.

11. Никакви съпоставения. Не би трябвало да изразходвате време или сила, с цел да сравнявате живота си с живота на другите. Всеки живот е неповторим по своему. Всеки от нас се намира в своето странствуване, в което има място и за благополучие, и за тъга.

12. Никакво страдание за предишното. Не би трябвало да губите време в размишления за това какво се е случило в предишното. Просто се концентрирайте върху сегашното си.

13. Носете отговорност. Не бива да обвинявате другите за своите несгоди. Независим какво се случва, животът ви е във вашите ръце. Сами избирате да бъдете ли щастливи, или цялостен живот във всичко да виждате единствено неприятното.

14. Приемете своите проблеми. В живота на всеки се случват несгоди. Така е организиран животът.

15. Не се бойте да оферирате помощта си на другите. Когато оказваме помощ на другите хора, оказваме помощ на самите себе си. Способността да отдаваш без да очакваш нищо е превъзходна линия.

16. Не е значимо какво мислят другите. Не би трябвало да обръщате внимание на това какво мислят другите а вас. Освен това, би трябвало да се примирите с правото на другите да не ви харесват.

17. Нужно ви е време. Независимо какво се случва, би трябвало да помните, че времето лекува всевъзможни рани.

18. Животът е изменчив. В нашия живот няма нищо непрекъснато. Независимо от всичко хубаво или неприятно, което се случва в този момент с вас, всичко това рано или късно ще се промени.

19. Не прекъсвайте връзката със фамилията или приятелите си. Естествено, би трябвало да работите, само че не трябва да забравяте за своите обичани, тъй като в случай че се разболеете, с вас ще са вашите близки хора, а не работата ви.

20. Не ревнувайте. Ревността е път към на никое място. Не губете времето си на вятъра, завиждайки на другите за нещо, което имат.

21. Бъдете признателни. Всеки ден благодарете за това, което имате.

 

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР