Живописни улици в старинната част на Велико Търново наподобява каменна

...
Живописни улици в старинната част на Велико Търново наподобява каменна
Коментари Харесай

Живописна улица в Търново заприлича на каменна река

Живописни улици в старинната част на Велико Търново прилича каменна река.

„От дни се прави ремонт към улица „Гурко“, само че сме ужасени от тази активност.Минава къртач и вади старите камъни. От месеци е по този начин цялата остаряла част на Велико Търново. Вярно че за хубаво го прави общината, само че сме в обсада повече от месец. Не може да се върви обикновено, а и до къщите нямат достъп нито кола за спешна помощ, нито пожарна. Колите ни са блокирани в гаражите.Това е безобразие“, оплакаха се пострадали.

Живущи в региона изпратиха фотоси, от които се вижда по какъв начин улицата прилича скални морени. Туристи се чудят по какъв начин да заобикалят изкопите и камарите с камъни, с цел да стигнат до крепостта Царевец.

От два дни обществените мрежи загряха от гневни мнения във връзка ремонтните действия.

„Извършват се поправки и без такива неудобства няма по какъв начин да бъдат осъществени реконструкции. Настилката се демонтира и следва да бъде сменен водопроводът в този регион на града. Това е комплициран развой, тъй като строителните действия в остарялата част на Велико Търново се правят на ръка“, разяснява пред „Труд“ Динко Кечев, шеф на Дирекция „Строителство и устройство на територията“ в общинската администрация в остарялата столица.
 uliza1  uliza  uliza5  uliza4  uliza3
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР