Живко Тодоров от ГЕРБ печели нов мандат като кмет на

...
Живко Тодоров от ГЕРБ печели нов мандат като кмет на
Коментари Харесай

Стара Загора също има избран кмет на първи тур, повечето областни градове отиват на балотаж

Живко Тодоров от ГЕРБ печели нов мандат като кмет на Стара Загора с 58% съгласно предварителните данни от екзитпола на социологическите организации и по този начин става третият кмет от ръководещата партия, който взема победа от раз. Останалите двама, както към този момент ви информирахме, са Димитър Николов, който стартира четвърти мандат в Бургас с внушителните 65%, а Даниел Панов - трети, като градоначалник на Велико Търново с 57.3%.

Монтана най-вероятно също има определен на първи тур кмет. По информация на Нова телевизия претендентът на ГЕРБ-СДС Златко Живков печели рекордния шести мандат с над 70%. 

Кандидатът на ГЕРБ Георги Мараджиев печели на първи тур кметския пост в община Стамболийски. Жителите на община Кричим взеха решение изборите още на първи тур като дадоха четвърти мандат на  Атанас Калчев от Политическа партия " Движение нашият град " /77%/. В община Садово Димитър Здравков от Българска социалистическа партия победи на вота претендента на ГЕРБ Георги Буков, който бе единственият му съперник. По предварителни данни за Здравков са дали своят вот към 90 % от гласоподавателите. За него това ще е трети мандат.

Куриозът на днешния избор са изборите в Несебър. Печели ги задържаният през седмицата за търговия с гласове доскорошен кмет Николай Димитров с 62,3%

Кандидати на ГЕРБ излизат отпред за балотаж идната неделя в 18 регионални града.

Във Видин по данни на " Галъп " от паралелното преброяване Огнян Ценков от ГЕРБ получава 33,2%, Цветан Ценков – претендент на Съюз на демократичните сили – 29%, а Любомир Георгиев – претендент на Българска социалистическа партия – 20,1%.

Кандидатът на ГЕРБ в Шумен Любомир Христов събира 34,8% на първи тур. Той отива на балотаж с Венцислав Венков от БСП /17,8%/.

В Ловеч изборът идната неделя ще е сред Корнелия Маринова от ГЕРБ, която днес печели 32% и Радина Банкова (БСП) - 26%.

Битка ГЕРБ-БСП се обрисува и в Смолян. Тук претендентът на ГЕРБ Николай Мелемов събира към този момент около 33 на 100 от вота, а Стефан Сабрутев от Българска социалистическа партия - 25%.

Във Враца Калин Каменов (ГЕРБ) води с 38%. На втори тур той ще се състезама с Момчил Младенов от Българска социалистическа партия, който има 35%.

В Сливен Стефан Радев от ГЕРБ  води със значителна  преднина по данни от 18.00 часа и получава 43%. Втори е Кольо Милев (БСП) с 25%.

Балотаж ГЕРБ-БСП се обрисува и в Разград, където претендентът на ГЕРБ Валентин Василев към този момент е пред главния си противник Денчо Бояджиев от Левицата. 

В Търговище борбата на втори тур ще е сред претендентите на ГЕРБ и Движение за права и свободи - надлежно Дарин Димитров и Хамди Илязов.

В Силистра води претендентът на ГЕРБ Юлия Найденова с към 32%. Кой ще застане против нея на втори тур към момента не е доста ясно и ще се дефинира от цялостната обработка на протоколите. Тук с доста дребна разлика са Димитър Трендафилов ( “Алтернативата на жителите ”, Вътрешна македонска революционна организация, Партия на зелените) и Момчил Неков от Българска социалистическа партия.

Почти изравнени по резултати са претендентите, сред които се обрисува балотаж идната неделя - Надежда Петкова от ГЕРБ с около 31% от вота и Йордан Йорданов (РБ) - 30%.

В Перник също води претендентът на ГЕРБ Вера Церовска с близо 36%от вота на гласувалите. С нея на балотаж отива Станислав Владимиров от БСП д 32,6%.

Досегашният градоначалник на Габрово Таня Христова води безапелационно с към 48%, само че не съумява да премине от първи тур границата за нов мандат. Нейният конкурент идната неделя ще бъде Ивелин Николов от Българска социалистическа партия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР