Живко Тодоров е новият изпълнителен директор и член на Управителния

...
Живко Тодоров е новият изпълнителен директор и член на Управителния
Коментари Харесай

ББР с нов изпълнителен директор, бави се освобождаването на старите

Живко Тодоров е новият изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на Българската банка за развиване, оповестиха от финансовата институция. Тодоров идва от Първа капиталова банка, където от 2004 година е финансов шеф.

Назначението му обаче няма връзка с поисканото от премиера Бойко Борисов премахване на останалите членове на директорския ръб. Те към момента не престават да са вписани в Търговския указател и да извършват отговорностите си.

Както " Сега " писа включването на Тодоров в управата на държавната банка е решено от Надзорния съвет дни преди министър председателят да подреди отстраняването на основния изпълнителен шеф Стоян Мавродиев и другите двама изпълнителни директори Румен Митров и Николай Димитров поради скандалния заем от 75 млн. лева, провиснал на компания - събирач на задължения.

Впоследствие се наложи министърът на стопанската система Емил Караниколов да изясни, че назначението на Тодоров всъщност е анонсираното от финансовия министър Владислав Горанов подсилване на управническия капацитет на ББР предвид значимата роля, която получава банката в спасяването на закъсалите от ковид бизнеси. " Обновяването на управлението ще става поетапно като първият освободен от досегашните шефове ще е основният изпълнителен шеф Стоян Мавродиев ", съобщи преди дни Караниколов. Министърът уточни, че досегашните шефове на ББР ще изоставен по взаимно единодушие.

Междувременно надзорниците на банката - зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов,  Митко Симеонов и Велина Бурска, са дали своят вот на 8 април втори нов изпълнителен шеф. Кой е той не е оповестено, тъй като към момента не е получил утвърждение от Българска народна банка. 

По закон ББР може да има петчленен управителен ръб.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР