Живко Коцев оттегля подадената си оставка като главен секретар на

...
Живко Коцев оттегля подадената си оставка като главен секретар на
Коментари Харесай

Живко Коцев оттегли оставката си като главен секретар на МВР

Живко Коцев отдръпва подадената си оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, съобщи самият той на брифинг в Министерския съвет, дружно с министър-председателя в оставка Николай Денков. 

Вчера получих отчет от Калин Стоянов, в който се оферираше Живко Коцев да бъде освободен от служба като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, съобщи министър председателят в оставка Николай Денков. 

“Пишеше, че става по избор на Живко Коцев ”, добави Денков. Той сподели, че е изискал персонална среща с Коцев, провели са дълъг и прям диалог. Живко Коцев е подал тази молба за овакантяване под напън от страна на министъра на Министерство на вътрешните работи и от страна на доста високопоставени лица в прокуратурата, съобщи министър председателят в оставка.

„ Заставам пред вас с ясното схващане и воля да отдръпва своята подадена оставка. Оставка, която е предизвикана и подадена под голям психически и честен напън. Виждам какво се случва в системата на Министерство на вътрешните работи. Аз самият съм чиновник повече от 30 години. Кариерата ми е минала напълно в правоохранителните структури. Първоначалната ми реакция бе на голямо отчаяние, на засегнатост, на болежка за отношението по отношение на мен. Забелязвам обаче, че против мен се развива извънредно грозна акция. Срещу мен седи сериозна войска, която желае да ме дискредитира като персона, като експерт – мен и моите близки. От последните дни, от сряда насам, не стопират спекулациите и внушенията по отношение на мен, по отношение на моята персона. Очаквам в идващите дни това да придобие изключителни мащаби, да се разгърне в още по-голям набор. Очаквам всичко “, уточни Живков Коцев пред представителите на медиите в Министерския съвет. 

„ Днес забелязах, че моята оставка за овакантяване на системата на Министерство на вътрешните работи, бе употребена като мотив за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. Това събитие ме ангажира и ме задължава, мой честен и професионален дълг е да се върна и да работя. Да извършвам служебните си отговорности, тъй като тук не става към този момент въпрос единствено за мен, за експерти и персони, а за цялата страна, за всички българските жители, за които би трябвало да осигурим успокоение и ред “, добави още той. 

На въпрос дали е вярна информацията, че са правени обиски в неговия работен кабинет и дома му, той отвори: „ На трети бях поканен да спомагам на формирано наказателно произвеждане. Явих се в Кмисията за лишаване на нелегално добито имущество, в прокуратурата, след което, на по-късен стадий, бяха извършени избрани процесуални дейности в служебното ми помещение и в дома ми, само че това, което се твърди за колосални парични средства и други нелепи изказвания, не дава отговор на истината ”. 

На въпрос дали е предпазен очевидец по случая с акцията в Агенция „ Митници “, Коцев разяснява: „ Няма да уточнявам обстоятелства и условия, които са относими към наказателното произвеждане, само че Министерство на вътрешните работи и чиновниците са длъжни да работят в синхрон, съгласуваност. Това го постановат общите цели и общите цели “. 

Живко Коцев отговори, че органите на реда би трябвало да работят в синхрон и единодушие, без значение кой е министър. 

Попитан имало ли е закани за живота му, Живко Коцев отговори: „ Към този момент аз не разполагам с такава информация, само че ще поясня – чакам всичко от всеки “. 

Живко Коцев е експерт с 33 година работа и безупречна известност и си е дал сметката, че бягството в този случай е неверният ход. Това съобщи министър-председателят в оставка Николай Денков на брифинга в Министерския съвет.

Смятам, че това е вярно за България, не по партийна линия, а по тази причина, че се надига вълна от безпочвени обвинявания, които изискват доста съществени доказателства, с цел да може да се твърди едно или друго нещо, което сега се пуска в общественото пространство, съобщи министър председателят в оставка в коментар на отдръпването на оставката на Коцев. Денков добави, че „ тук има потребност от професионализъм “ и сподели, че и той през вчерашния ден не е знаел къде е Живко Коцев и дори е изпратил писмо до ръководителя на ДАНС Пламен Тончев, с цел да го попита къде е Коцев. Премиерът в оставка сподели, че не имало връзка с Коцев, тъй като са му взели телефона. „ Имаше интервал, в който никой нямаше връзка с Коцев. Успяхме да установим контакт и по-късно да се забележим “, сподели Денков. 

По-рано днес претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев показа план на конструкция и състав на длъжностен кабинет, а президентът Румен Радев заяви, че ще насрочи избори „ две в едно “ на 9 юни – предварителни парламентарни избори и избори за Европейски парламент.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР