Живите легенди на спорта .9-кратният олимпийски златен медалист Люис пристигна

...
Живите легенди на спорта .9-кратният олимпийски златен медалист Люис пристигна
Коментари Харесай

Легендарните Карл Люис и Христо Стоичков запалиха Вечния пламък на мира в Пазарджик

Живите митове на спорта.

9-кратният олимпийски златен медалист Люис дойде у нас особено за това събитие по покана на Община Пазарджик, организацията " Пробег на мира ", Асоциация " Докосни дъгата " и Сдружение " Младежки състезателен клуб Пазарджик спортува ".

Обявеният за " Спортист №1 на ХХ век " от МОК спортист подкрепя Пробега на мира още от самото му начало през 1987 година, защото е доста непосредствен другар с създателя Шри Чинмой.

В   " Градината на света " Вечния пламък на мира бе разпален сред две специфични обособени цветни градини, които са отдадени точно на Карл Люис и Христо Стоичков.



Тържествата през вчерашния ден в Пазарджик приключи с концерт на Симфоничен оркестър " Пазарджик " и празнична заря, а след края на събитието кметът на града Тодор Попов излезе с обява в обществените мрежи.

" Редом с всички вас отправихме обръщение за обединяване и единение по света! Благодаря ви! ", написа той.



За наслада на всички поданици и посетители на Пазараджик през днешния ден те още веднъж ще имат опцията да се срещнат с именитите Карл Люис и Христо Стоичков. Двамата ще раздават подписи от 15:00 часа на площад " Константин Величков " (Тортата) в града.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР