Живите излъчвания на премиера във фейсбук станаха феномен, аудиторията -

...
Живите излъчвания на премиера във фейсбук станаха феномен, аудиторията -
Коментари Харесай

Бойко такси е на живо от Божурище до Брюксел и печели избори

Живите предавания на премиера във фейсбук станаха феномен, аудиторията - до 100 000. Предприемчиви фенове даже се възползват от рейтинга да продават коли

“Бойко Борисов е онлайн сега. ” 215 хиляди души получават това известие на телефоните си съвсем всеки ден, а неведнъж по няколко пъти дневно, когато на фейсбук страницата на премиера стартира следващото живо лъчение от нещо, което той прави. А

във фейсбука на

Борисов се излъчва

всичко - срещи

с Ангела Меркел,

изказвания пред

публицисти,

обиколките му

из страната

И всяко от тях събира най-малко 10 хиляди гледания, а неведнъж надвишават и 100 хиляди

“Бойко такси ” е новото кодово име в Министерския съвет, когато ще има живо лъчение на премиера във фейсбук. Появи се, откакто в последните две седмици на акцията за европейските избори Борисов се качи на джипката си и обиколи страната с нея. Сам измислил нетрадиционното си присъединяване в акцията, откакто сътрудници му поискали да отпусне бюджет за телевизионни клипове на ГЕРБ. И по този начин министър председателят в действителност направи най-евтината телевизия - за нея е необходим единствено един смарт телефон с огромен пакет мобилни данни. И един човек, който да го държи и да снима (обикновено това е медийната съветничка на Борисов Севдалина Арнаудова).

Мнозина отдадоха извоюваните от ГЕРБ евроизбори точно на живите излъчвания на премиера във фейсбук. Факт - Българска социалистическа партия, която посред акцията дишаше във врата на ръководещите, по данни на социолозите, бързо бе задмината и остана тъжно да маха в огледалото за задно виждане на Бойковата джипка.

Политолози и пиари бързо оцениха този ефирен феномен. И освен те. Българинът е деятелен човек, потвърдиха почитатели на новото политическо шоу - мненията под клиповете на Борисов се трансфораха в място за стартиране на дребни разгласи.

“Продавам Голф III, непокътнат, с шибидах ” да вземем за пример е обява, която неведнъж може да бъде забелязана по време на стриймването на Борисов онлайн. Твърди се, че даже имало и покупко-продажби след сходни включвания, само че това към момента е в областта на градската мълва.
Борисов беседва с турския президент Реджеп Ердоган, а съобразителен фен пробва да притегли аудиторията му с публикация за продажба на остаряла кола.

От друга страна, откакто Борисов дава достъп до хиляди по едно и също време, за какво пък човек да не се възползва. Хората не престават да си пускат обявите, значи, очевидно работи.

Всъщност историята на живите излъчвания на Борисов е доста по-дълга. Първото лъчение във фейсбук страницата му е от 20 март 2015 година, а клипчето е от Брюксел след Европейски съвет. “До момента сме упорствали на всички равнища тематиката за Общия енергиен съюз да влезе в дневния ред на Европейския съвет. България беше най-лоялната, най-принципната, изпълнявайки безусловно всички инструкции на Европейската комисия, а на процедура се лиши от три огромни контракта ”, изяснява Борисов пред събралите се кореспонденти. Клипът е гледан над 44 хиляди пъти и е събрал над 65 коментара.

Оттогава включванията онлайн през фейсбук към този момент минават 1100. Борисов ни прави очевидци на срещите си със международни водачи - Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер, Ангела Меркел, Еманюел Макрон, Тереза Мей и други Всяка негова ревизия на значими инфраструктурни обекти също се предава онлайн. Последователите му могат да наблюдават в действително време и изявленията му при започване на държавните съвещания, както и от Народното събрание, даже партийните срещи не остават скрити за публиката.

През януари предходната година онлайн от летище София се излъчи и посрещането на немския канцлер Ангела Меркел. Борисов я чакаше с букет жълти рози и ѝ описа за българската шевица. Докато минаваха през държавния VIP, той научи Меркел по какъв начин да каже “добър ден ” на български, а на качване в колата министър председателят шеговито сподели: “Ето, и вятърът спря ”.
Дойде и спря да духа е една от знаменателните реплики на Борисов, излъчени онлайн. Тя бе отправена към немската канцлерка Ангела Меркел.

Сред любопитните клипове е и по какъв начин Борисов персонално изпраща френския президент Еманюел Макрон след Срещата на върха по време на европредседателството ни. Двамата разискват значимите европейски тематики, а преди да се качи в колата, Макрон споделя: “Бойко, доста ти благодаря! Имаш другар в Париж. Когато искаш, можем да поиграем футбол. ” “Във Варна ”, усмихва се министър председателят. “Аз ще те заведа в Марсилия ”, отвръща му Макрон.

В същинска сензация обаче се трансфораха предаванията онлайн от джипа на Борисов и обиколките му из страната по време на акцията за евровота. В колата на задната седалка той най-често вози вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков. По спирките из страната качва и кметове, които му описват по какъв начин се трансформират градовете, постоянно обаче желаят и пари.

Първото автомобилно видео министър председателят излъчва на 17 май.

“Епизод 1 ” бе

отдаден на ремонта

на автомагистрала

“Хемус ”

в сектора сред Боаза и пътя Велико Търново - Русе. Докато кара джипа из градежа, изяснява: “На всички им е елементарно, като се построи автомагистралата. Тогава по студиата викат - стига с тия автомагистрали, дай да си приказваме за фугите на “Граф Игнатиев ”. Вижте в този момент какъв брой доста хора се трудят. Тук се насипва, а там се разрушават скали. С тази права дистанцията, което в този момент се взема за 30 минути, ще се изминава за 2. Приятно е така- планина, ливади и гледаш по какъв начин се ражда и пораства автомагистралата, а в това време държавният дълг понижава ”, изяснява онлайн Борисов. А от задната седалка кимат Горанов и Нанков.

Само половин час по-късно министър председателят към този момент е измежду хората в региона на пътен възел Плевен - Ловеч, които го посрещат с крясъци “Бойко ” и тениски с лика му. “Тихо, не се занимавайте с партийна работа! ”, скастря ги обаче министър председателят, тъй като инспектира правата, а не е там в качеството си на водач на ГЕРБ. На потегляне го стопира и учителка от Математическата гимназия в Плевен, която в миналото е преподавала и на Горанов. Тя му благодари за отпуснатите пари за учебното заведение ѝ. Горанов бе от многото положителни възпитаници, само че е най-хубавият министър на финансите, споделя учителката. След като научава и това, министър председателят потегля към Шумен, където открива още 100 работни места, а вечерта към този момент е в село Притое, където дружно със земеделския министър Десислава Танева се среща с тютюнопроизводителите.

Но този динамичен ефир надалеч не е най-дългото лъчение онлайн. Рекордът бе на 20 май, когато един след различен в продължение на 7 часа следваха клипове от Южна България, а спирките бяха Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Поморие, Бургас, Болярово.

“Отиваме до

Асеновград, може

да забележим някоя

булчинска рокля,

ти си ерген още ”

- по този начин Горанов се обърна шеговито към Нанков по време на пътуването. “Да, хубава отпратка. Асеновград беше известен преди време с булчинските рокли ”, смее се в отговор Нанков. “Има ли цех за булчински рокли в Асеновград ”, включва се и министър председателят, а министрите изясняват, че има доста манифактури. Борисов пък се майтапи по адрес на Дончев: “Той и Томи би трябвало да се оглежда ”. “Аз по принцип се оглеждам, само че не за булчински рокли ”, не се дава вицепремиерът.
Министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков се майтапят, че Нанков още няма брак и би трябвало да купи булчинска рокля.

На слизане от колата Борисов отново е посрещнат от фенове. В джипа се качва и кметът на Пазарджик Тодор Попов, който от задната седалка споделя за санираните блокове. “Държавната стратегия за саниране няма да бъде възобновена по досегашния метод, тъй като не е заслужено. Събираме пари от всички, ремонтираме жилищата и къщите на малко на брой ”, заяви вест отново от задната седалка Дончев. А кметът изиска пари за нова спортна зала и околовръстния път на града, който несъмнено е необходим.
Вицепремиерът Томислав Дончев е чест участник в живите излъчвания от страната. И постоянно съблюдава правилото на Борисов, че колан се поставя и на задната седалка.

“Много се радваме да ви забележим онлайн ”, обърнаха се дами към Борисов.

“На живо по-хубаво,

че другояче на умряло

не е хубаво ”

- означи шеговито Борисов и добави - Много сте се изрусили всички. ” “Ами да, заслужавате ”, дадоха отговор му те. Следва ново видео от обходния път на Поморие. А в Бургас на собствен ред в джипа се качва и кметът Димитър Николов и двамата отиват на ревизия на новата спортна зала в града.

“Ето това ми е най-драго, на гола поляна и... След 10, 15 година може да я кръстят Митко Николов. Шегувам се ”, споделя Борисов, до момента в който преглежда оборудването.

В този епизод кметът

на Бургас изиска

2 млн. лв. за

филхармонията

“Без филхармония не върви. Всичко, което кажеш, най-после би трябвало да го завършиш с просвета ”, означи Борисов. “Имам доста мощен център- нападател - Дончев. Да ви го дадем. Аз съм безценен трансфер, не може да си го позволите още ”, сподели Борисов в Бургас, до момента в който хората се оплакваха, че нямат тим в А група.

Още на идващия ден джипът на Борисов потегли към Варна, а ред на задната седалка е на кмета Иван Портних. По време на пътуването из морската столица той прави цялостен доклад за изхарчените пари и споделя за бъдещите вложения. Спират при новостроящия се храм “Св. Прокопий Варненски ”, Борисов дава обещание пари за довършителните работи. На излизане от храма министър председателят показа мнението си и за най-коментирания план в морската столица - построяването на бул. “Левски ”: “Ето по какъв начин доста хора не имаха вяра, че бул. “Левски ” ще стане, а той стана. Минах по елипсовидното кръстовище, не видях проблем. В пикови часове си работи напълно обикновено. Общо взето, всичко са едни спекулации, в последна сметка се облекчи в голяма степен трафикът ”.

На идващия ден Борисов посреща гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас в Кирково, с цел да дадат старт на градежа на газовата връзка България - Гърция. “Качи се да те возим у България, колана си постави да сме прецизни! ”, заръчва Борисов на Ципрас. На път към Маказа му изясни, че “гърците обичат да идват в България на хладно и зелено ”. “Трябва да влагаме малко още в проходите, тъй като е голям поток ”, споделя българският министър председател какво му е споделил Горанов за пътищата през планините в Южна България. Ципрас мигновено пита дали пътищата в този момент са задоволително огромни и Борисов признава, че не са. И изяснява за какво - в предишното Гърция била южният фланг на НАТО, а България - на Варшавския контракт, та се правели единствено траншеи. Но в този момент, през проходи като Маказа минавали и чужденци - румънци, молдовци ги употребили, с цел да вървят в Гърция. “В общи линии сме фифти-фифти - едните идват да харчат пари в България, другите - в Гърция ”, обобщава Борисов картината.

В идващите дни джипът на Борисов обиколи и по автомагистралите “Европа ” и “Струма ”. А единствено ден след евроизборите още веднъж е на път, с цел да ревизира пътищата в Севлиево и Габрово.

9 включвания онлайн прави на 2 юни министър председателят. Този път в джипа са Горанов, просветителният министър Красимир Вълчев и земеделският Десислава Танева, като по пътя се качват и кметове. Обиколката е в Нова Загора, Котел, Сливен и села от района. На живо от Сливен е обявена и значимата вест, че държавното управление обмисля да вкара безвъзмездна храна в детските градини. От задната седалка кметът на града Стефан Радев се хвали, че от публичните поръчки за кръгово придвижване са спестени 400 хиляди лева За първи път някой кмет да спести пари от поправки, отбелязва министър председателят и дава обещание спестените средства да отидат за детска градина. В Котел

оркестър посреща

джипа на Борисов

и му свири

“Батальонът

се строява ”

България не е единствено на жълтите павета, сподели той на спътниците си.

При инспекцията на жп автомагистралата със Сърбия и Турция в сектора край Елин Пелин пък вози транспортния министър Росен Желязков. При влизането си в Пазарджик тогава министър председателят наду “Лед Цепелин ”. Разгледа с интерес системата за ръководство на трафика и изцяло ремонтираната гара в града. След това се качи в локомотива и зае мястото на помощник-машиниста. “Нямам брошура за трен! ”, пошегува се Борисов в отговор на въпроса той ли ще го кара.

В края на юни министър председателят

подкара онлайн

и електрокар

при обиколката си на логистична база на датска компания в индустриалната зона край Божурище. Докато пътуваха натам, Борисов сподели на Горанов, Дончев и Нанков родната си къща и поляната, на която е играл като дете.

“С колелото ли идвахте, генерале? ”, пита го Горанов. Веднага откакто влиза в базата, Борисов вижда електрокарите и се качва на един от тях. Подкарва го, а до него е и една от служителките - Илияна. “Харесва ли ти в България? ”, пита министър председателят датчанин, който върви до тях. “Да! ”, отвръща той. “Има нещо гнило в Дания, да знаеш! ”, споделя с усмивка Борисов. Демонстрира възприятието си за комизъм и на потегляне, като се обръща към Илияна с думите: “Мога да те возя на джипката. Чакай, да не избегаш, ей! ”.

Последваха още три включвания, до момента в който министър председателят стигне до построяването на разширението на пътя за Кулата. “Една теменужка не желая да се смачка, чу ли, Нанков ”, подреди той на най-редовния си пасажер в “Бойко такси ”. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР