Живеещият в САЩ руски политолог и публицист Андрей Пионтковски предполага,

...
Живеещият в САЩ руски политолог и публицист Андрей Пионтковски предполага,
Коментари Харесай

Пионтковски: Настъпление на ВСУ към Мелитопол може да създаде огромен чувал Крим-Херсон

Живеещият в Съединени американски щати съветски политолог и журналист Андрей Пионтковски допуска, че след Херсонска области украинската войска ще стартира нахлуване в Запорожка. Той разяснява тематиката в изявление за изданието ГОРДОН.

" Аз съм образован слушател на военните специалисти. Всички те – и западните, и украинските, приказват в един глас и мисля, че това се схваща и от съветските: следва нахлуване от Запорожие към Мелитопол, към азовското крайбрежие, образуващо голям чувал Крим-Херсон. " – показва Пионтковски.

Това може да е стъпка към освобождението на Крим, счита той. Според него, украинската войска може да стартира освобождението на полуострова още преди да почисти от окупаторите източните области.

" Това не го схващат всички тези путинови добротворци. Във Вашингтон всеки ден се прелистват многочислени проекти за " безконечен мир " сред Украйна и Русия, и на всички места се акцентира: " Да, към този момент е ясно, че ще се наложи да се даде Донбас (на Украйна) и всичко (друго)... " Но, не щеш ли за Крим всички тези плановици оферират временен интервал от седем години. Те не схващат, че Украйна ще тръгне първо към Крим. Просто военната логичност споделя: Крим е доста по-уязвим. Затова Украйна ще тръгне да освобождава Крим, а с Донбас може да се заеме по-късно. " – предвижда анализаторът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР