Живеещият в изгнание в Ню Йорк китайски милиардер Го Вънгуей,

...
Живеещият в изгнание в Ню Йорк китайски милиардер Го Вънгуей,
Коментари Харесай

Китайски милиардер иска убежище в САЩ

Живеещият в заточение в Ню Йорк китайски милиардер Го Вънгуей, който упреква в корупция някои от най-висшите чиновници на Китайската комунистическа партия, подаде молба за политическо леговище в Съединени американски щати. Новината съобщи Reuters, като се базира на в. The New York Times.

Изданието цитира юрист от Вашингтон, съгласно който Го е кандидатствал за леговище, тъй като отправяните от него обвинявания са го трансформирали в "политически съперник на китайския режим ".

Милиардерът живее в Съединени американски щати с туристическа виза, която изтича тази година. Говорител на китайското външно министерство сподели, че не е осведомен със обстановката.

Го, който напуснал Китай през 2014 година, се трансформира в политическа опасност за китайското държавно управление във значима година. Той дава ясно да се разбере, че желае да разстрои свиквания един път на пет години конгрес на Китайската комунистическа партия, който би трябвало да стартира на 18 октомври.

През април Интерпол издаде "червено предизвестие " за арестуването му по искане на Китай, а в китайските държавни медии той е упрекван в разнообразни закононарушения, в това число подкупи, измами и нелегално заграбване. Бизнесменът отхвърля изрично всички обвинявания.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР