Живеещият в изгнание бивш руски петролен магнат Михаил Ходорковски призова

...
Живеещият в изгнание бивш руски петролен магнат Михаил Ходорковски призова
Коментари Харесай

Ходорковски: Ако украинците не получат тежки оръжия, скоро ще се сражават край Киев

Живеещият в заточение някогашен съветски петролен магнат Михаил Ходорковски прикани Запада да достави тежки оръжия на Украйна, съобщи ДПА.

" Ако украинците не получат тежки оръжия, за които упорстват, те скоро ще се борят към Киев ", предизвести той пред в. " Билд ". Ходорковски, който публично живее в Лондон, съобщи, че западните политици са изплашени от съветския президент Владимир Путин. Той ги разкритикува, че имат вяра, че не са във война с Русия. " Това е доста неуместно държание ", счита Ходорковски, който съобщи, че от позиция на Путин западните политици и западните страни са към този момент във война с Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Запада да спре да си играе с Русия и да наложи на Москва по-тежки наказания, които да сложат завършек на " безсмислената война " в Украйна. Зеленски сподели, че Украйна при всички положения ще остане самостоятелна и че в действителност въпросът е каква цена ще запази тя независимостта си. " Украйна постоянно ще бъде самостоятелна страна и няма да бъде пречупена. Единственият въпрос е каква цена ще заплати народът ни за свободата си и каква цена ще заплати Русия за тази безсмислена война против нас ", посочи украинският президент.

Преди часове стана ясно, че администрацията на Джо Байдън се готви да усили типа на оръжията, които предлага на Украйна, като изпрати усъвършенствани ракетни системи с огромен обхват на деяние, които в този момент са главното искане от страна на украинските представители, съобщи Си Ен Ен, базирайки се на публични лица. Администрацията е склонна да изпрати системите като част от по-голям пакет от военна помощ и помощ за сигурността на Украйна, който може да бъде разгласен още идната седмица, настояват източниците на малкия екран.

(Източник: Факти.бг)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР