Живеещите в района на бул. „Никола Петков“ в столицата излязоха

...
Живеещите в района на бул. „Никола Петков“ в столицата излязоха
Коментари Харесай

Софиянци на протест заради автобуси под прозорците им

Живеещите в региона на бул. „ Никола Петков “ в столицата излязоха на митинг против решението на Столична община рейсовете на градския превоз да се движат в локалното платно на булеварда.

Според хората тази концепция е неуместна. Те са безапелационни, че

не са били предизвестени, че рейсовете ще минават под прозорците им .

Част от хората споделят, че шумът нарушава спокойствието, а транспортните средства разрушават пътната настилка, канализацията, както и фасадите на домовете им.

Протестиращите описват и за случаи, в които рейсовете чупят огледалата на колите им, тъй като карат с несъобразена скорост. Те настояват, че никой не ги е осведомил за концепцията градския превоз да минава на метри от домовете ми.

„ При вземането на решението бяха направени доста огледи на региона. Участваше и районната администрация, която е най-прекия контакт с жителите. Ще пожелаваме още веднъж нейното мнение. Ако в действителност рейсовете нарушават спокойствието на жителите, естествено ние ще се съобразим “, сподели в ефира на „ Здравей, Бълария “ по NOVA представителят на Столична община Димитър Петров. Един от протестиращите обаче е безапелационен, че е

подал 5 сигнала по случая и никой не е обърнал внимание .

"След смяната на придвижването на рейсовете, закъсненията на линиите на градския превоз действително се понижиха. Всички водачи са инструктирани да бъдат оптимално деликатни в този сектор ", сподели още представителят от Столичен градски превоз Лъчезар Петков. Той добави, че рейсовете се движат с не повече от 30км/ч. Живущите от своя страна са безапелационни, че те минава с доста по-висока скорост.

Предстои преразглеждане на решението.

Още за градския превоз в София:

Пътник без билет напръска контрольорки с пикантен спрей

От през днешния ден билетчето в София става 1,60 лв., столичани отхвърлят да заплащат

Стотици стачкуваха против цената на билетчето

СПОРТ Време е огромното шоу – Шампионска лига да стартира Ключов мач за волейболните национали против Полша Целите пред златните девойки в художествената гимнастика
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР