Живеещите в кооперацията са в протестна готовност и настояват общината

...
Живеещите в кооперацията са в протестна готовност и настояват общината
Коментари Харесай

​Свлачище застрашава да срути жилищна сграда в Благоевград

Живеещите в кооперацията са в протестна подготвеност и упорстват общината да вземе ограничения и да построи подпорна стена.

Благоевград

Почти 30 години живеещите в кооперацията чакат да бъде укрепен рисковият склон, който е висок към 7 метра. Разказват, че при всеки пороен дъжд се свлича земна маса и падат огромни камъни, които заплашват живота на преминаващите.
Кирил Гяурски: Имахме случай, ноември 2016 година на един огромен крайник падна и счупи крайници на брачната половинка ми, счупи ѝ глезена, оттогава поехме самодейност към общината, молба до кмета, на ОБС. Всеки един миг, когато излезеш за работа или всекидневието като цяло, първо би трябвало да погледнеш на горе, да не те застигне някой камък и да останеш жив. Миглена Чакърова: По принцип по план би трябвало да се построи по този начин желаната подпорна стена, която си е план и една озеленителна алея, която все още не съществува.
Хората описват, че до входа на кооперацията, не могат да стигнат даже кола за спешна помощ и пожарни коли.
Миглена Чакърова: Имало е случай, в който е трябвало да се потърси спешна помощ и сме изнасяли хората, когато са доста тежко заболели на ръце.
От Община Благоевград споделиха, че ще правят инспекция на място и при нужда ще бъдат взети ограничения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР