Живеещите на ул. "Нелсън Мандела" в столичния квартал "Лозенец" се

...
Живеещите на ул. "Нелсън Мандела" в столичния квартал "Лозенец" се
Коментари Харесай

Телета тормозят жители на столичния квартал Лозенец

Живеещите на ул. "Нелсън Мандела " в столичния квартал "Лозенец " се оплакват от две бeзcтoпaнcтвeни живoтни, които гонят преминаващите, плашат децата и чупят огледалата на паркиралите коли, до момента в който си играят с тях.

Вече близо две седмици две районни кметства, Агенцията по сигурност на храните и Столичния инспекторат не съумяват да намерят дефинитивно решение на казуса. Оказва се, че животните не са безстопанствени, само че не са и законни, те си имат притежател, който обаче е решил, че може да бъде фермер без плантация и без регистрация. Оказва се още, че животните не са бикове, а телета, което не прави по-успокоителна и по-логична разходката им в другояче влиятелния и безценен столичен квартал. Собственикът им има още 10 дни, с цел да откри излаз от създалата се обстановка.

"Две телета, мъжки, по към 150 кг, които са се разхождали в "Лозенец ", Българската организация по сигурност на храните се самосезира. Съвместно с общинската администрация на регион "Лозенец " и регион "Витоша ", както и Столичният инспекторат издирихме притежателя на животните, на който надлежно беше изработен акт за определяне на административно нарушаване и му беше предписано да реалокира животните ", сподели пред БНР доктор Людмил Цветков от Областната дирекция по сигурност на храните в София.

Животните се намират към този момент в заградено място с електропастир, а притежателят търси уместно място.

Законодателството не разрешава развъждането на животни, на които не е осъществена публична идентификация и не са изпълнени ограниченията по стратегиите за контрол на заразните болести.

Ако след 10 дни притежателят не извърши предписанията на Агенцията по сигурност на храните, животните ще бъдат заклани в касапница, а месото ще се подари на обществени домове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР