Живеещи в района на столичния бул. Цар Борис Трети“ където

...
Живеещи в района на столичния бул. Цар Борис Трети“ където
Коментари Харесай

След смъртта на дете: Искане за спешно обезопасяване на пешеходна пътека в София

Живеещи в региона на столичния бул. „ Цар Борис Трети “ където в петък беше блъснато и почина 15-годишно момче, внесоха подписка в Столична община с искане за обезопасяване на пешеходна пътека.

Освен до кмета на София и до Столичния общински съвет хората от региона са в несли копие до премиера Бойко Борисов , като настояването ще бъде изпратено и до министъра на превоза и на вътрешните работи.

Пред Дарик Диана Димитрова , която е основател на подписката разгласи, че в случай че пешеходната пътека не бъде обезопасена в къси периоди, живеещите ще бъдат принудени да блокират придвижването по бул. „ Цар Борис Трети “.
 
  " Нашата самодейност е във връзка освен с този смъртен случай, а и за такива преди него " акцентира Димитрова.
 
Според нея зеленият сигнал за пешеходците е извънредно временен.

" Какви са нашите претенции? Поставяне на ограничаване за понижаване на скоростта до безвредна на бул. " Цар Борис Трети " - дали да се сложат знаци, дали да се сложат камери, които да засичат скоростта и да се глобяват водачите, дано КАТ да го реши. Поставяне на повдигната пешеходна пътека по целия бул., където има пешеходни пътеки на пешеходните светофари. Внесох такова искане с 1212 подписа. ", разясни още тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР