Живеещи в Германия бежанци осъдиха остро събитията, разтърсили Кьолн в

...
Живеещи в Германия бежанци осъдиха остро събитията, разтърсили Кьолн в
Коментари Харесай

Бежанци: Отвратени сме


Живеещи в Германия бежанци осъдиха остро събитията, раздрусали Кьолн в Новогодишната нощ. В отворено писмо до канцлерката Меркел те се дистанцират от похищенията и благодарят на германците за гостоприемството им.

" Ние сме бежанци, избягали от войни и гнет, от бомби, политически преследвания и полови похищения. Много от нас са минали по рискови направления по време на бягството си. И сме безпределно признателни на немския народ и неговото държавно управление, че ни одобриха и ни дадоха протекция. На този декор сме ужасени от събитията, раздрусали Кьолн и други немски градове в Новогодишната нощ ", се споделя в писмото.
Редакцията предлага
" Споделяме полезностите на хората в тази страна "

То е подписано от трима сирийци и един пакистанец, настанени в региона на Дуисбург, откъдето, както стана ясно, са пристигнали и някои от насилниците от Кьолн. В писмото си до Меркел четиримата бежанци твърдят, че държанието на хората, направили нападенията в Кьолн, не е типично за бежанците: " Отвратени сме от половите похищения и кражбите и ги осъждаме най-остро. Ние също считаме човешкото достолепие за неприкосновено. Ние също осъждаме кражбите. За нас няма нищо по-естествено от това, че законите в приемната страна би трябвало да се съблюдават.

Много от нас са вярващи мюсюлмани и християни, които споделят полезностите на хората в тази страна. Застъпваме се за достолепието и достойнството на дамите и се ангажираме, съгласно силите и опциите си, да спомагаме за осуетяването на сходни изстъпления. За да не се злоупотребява с гостоприемството на германците ", четем в отвореното писмо до Меркел.

" Убеден съм, че ще се оправим "

Отношение по тематиката взе и живеещият в Дуисбург кабаретист Абделкарим Земхут, който е родом от Мароко. В профила си във Facebook той написа следното: " Да, мъже безчинстваха в Кьолн - ограбваха дами, посягаха им, изнасилваха ги даже. Но нищо от това не може да бъде приписано на исляма. Тези похищения са в несъгласие с ислямските полезности ", написа кабаретистът и продължава:

Абделкарим Земхут

" Тази заран не съумях да си платя сметката в хлебарницата, тъй като касиерката спазваше напътствието да се държи на една ръка разстояние от мен ", написа той иронично, загатвайки за апела на кметицата на Кьолн Хенриете Рекер дамите да не се приближават до непознати мъже.

А във връзка крилатото изречение на канцлерката Меркел " Ще се оправим " (с притока на бежанци) кабаретистът споделя: " Да, уверен съм, че ще се оправим ". И прибавя: " Но " Пегида " и нейните последователи няма да съумеят ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР