Живеещата в израелския град Нахария българка Елена Зив разказа за

...
Живеещата в израелския град Нахария българка Елена Зив разказа за
Коментари Харесай

Българка от Израел: Телевизията в Иран пусна кадри от пожари в Калифорния, казвайки, че е летището в Тел Авив

Живеещата в израелския град Нахария българка Елена Зив описа за нощта на нападението от страна на Иран.

" Прекарахме нощта малко с терзания, само че разчитахме 100 % на високите военни технологии, които има в Израел. От 350 балистични ракети, дронове и други, 99,99 % бяха обезвредени. Бяха паднали няколко единици единствено в пустинята Неве и Мъртво море. Чувствахме безспорна сигурност, само че все пак вечерта беше неспокойна. Иначе моралът в Израел е доста висок и всичко е под надзор. Не е както първото нападане, което беше на 7 октомври. Сега обстановката е безусловно друга ", описа тя в утринния блок на БТВ.

" В нощта на офанзивата всички бяхме предизвестени след 23 ч. да сме покрай бомбоубежища или до места с по-дебели бетонни стени. Заведения та в Тел Авив обаче бяха цялостни, веселието си бе на равнище. От през днешния ден сутринта няма никакви ограничавания. Летището е цялостно, децата са във почивка, настроението е обикновено. Няма безусловно никакви ограничавания ", уточни Зив.

" Няма по какъв начин да знаем какво планува израелската войска, такива неща не се афишират. Ние като цивилни жители можем единствено да си представяме обстановката от напълно човешка позиция. Повечето хора са на мнение, че няма да има никакъв ответен удар, тъй като тогава казусът би станал още по-голям, ще се намеси Америка. Нито Америка, нито Иран, нито Израел сега желаят някакво разширение на военния спор. Иран просто трябваше единствено да замаже по някакъв метод очите на своите жители. Най-смешното беше, че гледахме видеоклипове от иранската телевизия, които излъчваха пожарите от Калифорния и ги представяха на иранския народ като опепеленото летище на Тел Авив. В иранското държавното управление хората подскачаха от наслада и се прегръщаха - " нанесен е необикновен удар на Израел, ционистите в този момент ще помнят тази плесница дълго време ". Нямаше нищо такова. При нас провалите са съвсем никакви ", разясни българката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР