Живеещата в Италия българка Полина Йорданова сравни епидемията от COVID-19

...
Живеещата в Италия българка Полина Йорданова сравни епидемията от COVID-19
Коментари Харесай

Българка в Италия проплака: Удари ни огромно цунами

Живеещата в Италия българка Полина Йорданова съпостави епидемията от COVID-19 в страната с цунами. "Случите стартират да понижават, само че това е доста минимална разтуха на фона на към момента 1200 инфектирани дневно в Ломбардия (региона, в който живее сънародничката ни – б. ред.) ", съобщи тя в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

Тя посочи, че жетвите на вируса в Ломбардия са 6360.

"Врагът е прекомерно мощен. В Италия споделят, че ни блъснало цунами.

Здравната система е доста добра. В незабавните отделения в Ломбардия преди изключителната обстановка бяха 724, по-късно станаха 1664 – над 100% нарастване. Властите реагираха бързо, само че цунамито, което удари лечебните заведения, беше голямо ", съобщи Йорданова.

Тя заяви, че съвсем всяко семейство в Ломбардия ще бъде наранено от печал, обвързван с ковид, а всеки ден във вестниците има по 11 страници некролози.

"Тук се приказва, че едно цяло потомство си отива – поколението на хората, които са построили Италия след Втората международна война ", уточни българката.

Полина Йорданова посочи, че в Италия църковни служби няма от края на февруари.

"Църквите са отворени, само че вътре не може да има повече от двама-трима индивида. Тук е доста известно да се наблюдават служби в интернет. Църквата се приспособява ", сподели още тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР