Живеем във време, в което ни заливат с информация и

...
Живеем във време, в което ни заливат с информация и
Коментари Харесай

Пет мита, в които хората вярват

Живеем във време, в което ни заливат с информация и множеството хора имат вяра на това, което прочетат или чуят в новините или интернет. Ето 5 мита, в които хората имат вяра:

1. Мозъчните кафези не се възвръщат

Повечето хора имат вяра, че мозъчните кафези не се регенерират. Идеята, че мозъчните кафези не могат да се възвръщат се заражда през 60-те години на предишния век. Но с днешния прогрес на науката това към този момент е определяно за неверно и учените настояват, че мозъчните кафези се възвръщат.

2. Захарта прави децата хиперактивни

Родителите на множеството деца не им позволяват да ядат доста сладки неща, тъй като ще си скапват апетита преди хранене, а и тъй като ще станат доста дейни и няма да могат да заспят. Наскоро Американската здравна асоциация организира разнообразни проби и учените не откриха връзка сред детската хиперактивност и захарта.
 дете Thinkstockphotos
3. Пълнолунието кара хората да полудяват

През цялата човешка история на Луната са били преписвани всевъзможни вълшебен качества . Митът, че пълнолунието кара хората да се изнервят и полудяват се е популяризирал съвсем във всички култури по света. Официалната просвета обаче и до през днешния ден не е разкрила връзката сред етапите на Луната и човешкото държание.-->
 пълнолуние Thinkstockphotos
4. Биг Бен

Ако вярвате, че Биг Бен е просто името на часовниковата кула, знак на Лондон, то вие сте се заблудили. Биг Бен е името на най-голямата камбана в часовниковата кула , която тежи цели 14 тона. До 2012 година формалното име на часовниковата кула е било Свети Стефан, а по-късно е преименувана на Кулата на Елизабет (Elizabeth's Tower). Решението е взето, с цел да се ознаменува 60-годишния празник на ръководството на кралица кралица Елизабет II.

5. Визуален контакт

Много хора имат вяра, че посредством образен контакт могат да познаят, в случай че някой ги лъже. Ако лъжецът стартира да заобикаля погледа им, то това значи че не споделя истината. Но има закоравели лъжци, които могат да ви гледат в очите и да ви лъжат.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР