Живеем в трудни времена - факт. Глобално погледнато, човечеството е

...
Живеем в трудни времена - факт. Глобално погледнато, човечеството е
Коментари Харесай

Истински истории за спешната помощ в България. Не искате да ги четете. не искате да ви се случват...

Живеем в сложни времена - факт. Глобално видяно, човечеството е изправено пред необикновено тестване, само че да не се заблуждаваме - тук, в България, обстановката не се е влошила от през днешния ден, от през вчерашния ден, от предходната година или от началото на пандемията. Да си болен тук постоянно е било мъчно, а когато разчиташ да дойдат да те спасят от Спешна помощ, кола за спешна помощ идва със забавяне, а в този момент, след появяването на ковид-19, може въобще и да не пристигна. Или най-малко по този начин наподобява напоследък, откакто в мрежата се изпълни с шокиращи разкази за забавена или неполучена незабавна помощ.

Планови интервенции се анулират неведнъж, преди дни научихме и че родилното поделение в троянска болница е краткотрайно затворено, поради коронавирус. Имаше дори записка, която звучеше горе долу по този начин: Отлагаме ражданията за в този момент....

Все още не сте не запомнили и случая с Миглена от Враца, която издъхна след очакване на незабавна здравна помощ, тъй като трябваше да ѝ бъде изработен тест. За да може да бъде призната и да се преборят за живота ѝ. И тя евентуално напълно не е единствената жертва. Колко ли има, за които в никакъв случай няма да чуем?



И не, не сипем обвинявания. Сега ще ви разкажем две истории, свързани с вървене по тъгите (разбирайте хора които са разчитали на незабавна помощ) и приключили...трагично. A изводите оставяме на вас.

58-годишна жена е издъхнала на 22-ри януари след 2 седмици, прекарани в кома. На 8 януари тя била открита в безпомощно положение, като се твърди, че най-вероятно е умряла в резултат на мозъчен кръвоизлив. Потърсена е незабавна помощ, кола за спешна помощ е пристигнала. Обикалянето по лечебни заведения е траяло към 3 часа, дамата е била отпратена от 4 лечебни заведения. Най-накрая е призната и оперирана, само че след дъжд качулка - към този момент било прекомерно късно и съдбовният край е бил неминуем.

Жената е била отпратена от "Пирогов " и ВМА, заради липса тук-там. В идващите две лечебни заведения установяват, че пациентката е за реанимация, само че никой не съумява да ѝ помогне. Така приключва първата трагична история, която научихме през днешния ден.

Втората е от роман в обществените мрежи на мъж, който до последно се е борел за живота на баба си - някогашна учителка, чието положение се влошило фрапантно в края на предходната седмица. Възрастната дама е имала проблеми с бъбреците и въпреки да е имала направление за хоспитализация, тя остава у дома, на системи. В идващите редове публикуваме постовете на мъжа без редакторска интервенция. Повтаряме - не упрекваме, който и да било, изводите са за вас:



"Състоянието на здравната НИ система в една фотография!
Разбира се ще е нужно малко разяснение.Ето ТОВА се случва,когато НЕ съдебномедицинска експертиза заболели от единствената болест,която се лекува в лечебните заведения у нас!
Предполагам,че множеството от хората,които попадат на този пост,вече са осведомени с моят "казус ",но за не осведомените ще обясня напълно в резюме защо става въпрос.
В Петък 04.02. след 5 часово очакване на спешна помощ,най-накрая пристигна екип,който я взе и от там се стартира същинският кошмар-Разкарване и звънене по лечебни заведения,след което отхвърлиха да я одобряват в цели 4 от тях,при състояние,че ИМАШЕ НАПРАВЛЕНИЕ ЗА СПЕШЕН ПРИЕМ В ДВЕ ОТ ТЯХ
Както и да е.Върнахме я в къщи в още по-тежко положение,в разследване на цялото това безмислено разкарване-(Ако знаех КАКВО ще се случи,то в никакъв случай НЕ бих я подложил на това,ама нали сякаш чакаме ПОМОЩ!)-и от там към този момент стана в действителност ужасно!Чрез наши познати открих мед.сестра,която да я включи на системи в къщи, тъй като се нуждаеше от интравенозен банкет на антибиотик.Жената-(Аз я назовавам АНГЕЛЪТ)-идва всеки ден да ми оказва помощ,но в Понеделник-(Вчера)-сутринта беше на работа и нямаше по какъв начин да пристигна да и смени абокатът,който ПАК се беше запушил.Тогава още веднъж звъннах на "СПЕШНА "-*ПОМОЩ* и откакто им обясних,че за малко щях да вкарам ЧАЙ в системата на баба ми, тъй като обърках спринцовката с която и мокрех устните...те взеха че пристигнаха за към час,смениха абокатът,за което съм им признателен и закачиха системата НА ПОЛЮЛЕЯТ
Та от всичко,което написах до тук,целта ми беше да ВИ/НИ покажа КАКВО ЩЕ съдебна експертиза случи с много от ВАС/НАС,ако се нуждаем от здравна помощ, само че НЕ съдебномедицинска експертиза заболели от ЕДИНСТВЕНАТА БОЛЕСТ,която сега се лекува в нашите лечебни заведения!Мисля,че не е нужно да разяснявам за коя тъкмо става въпрос.
Иначе в този момент баба ми Е ДОБРЕ.СЪС СИГУРНОСТ Е МНОГО ПО-ДОБРЕ...след като АДСКИТЕ МЪКИ, които и се наложи да изтърпи през тези няколко дни...вчера вечерта ПРИКЛЮЧИХА-Почина благата.Сигурен съм,че в този момент е на едно доста по-добро място.
И последно.В Неделя сутринта ми се наложи да обикалям центъра на София в търсене на денонощна аптека,за да взема консумативи за домашното "лечение ".Та едно нещо ми направи доста мощно усещане...Във времена на ПАНДЕМИЯ-(В каквито непрестанно настояват,че се намираме)-,в центъра на столицата ни...има доста повече офиси ЗА БЪРЗИ КРЕДИТИ, в сравнение с АПТЕКИ
Изводът оставям на всеки един от вас.
П.П.Благодаря на всички,които се интересуваха от драмата,която се разиграваше с моята близка.Благодаря и на тези НАПЪЛНО НЕпознати хора,които изцяло безплатно предложиха помощта си.Това ми върна НАДЕЖДАТА,че ИМА НАДЕЖДА за НАС-хората. "

И по този начин. Прекарваш живота си, предан на концепцията да просветлиш младите, да бъдеш преподавател. А когато би трябвало да получиш незабавна помощ - системата ти бива закачена на полюлея в дома ти, а ти нямаш право на почтени последни дни...
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР