Живеем в свят, в който всички постоянно се занимават с

...
Живеем в свят, в който всички постоянно се занимават с
Коментари Харесай

Всички се занимават със секс, всички, освен тези жени. Те са девственици и не са правили любов никога!

Живеем в свят, в който всички непрекъснато се занимават с обич и секс - прегърнати двойки по улицата, еротични романи, секс подиуми във филмите, полова информация в съвсем всички печатни и онлайн издания. Всички се занимават със секс, всички, с изключение на тях. Те не са правили обич в никакъв случай.

„ Понякога си мисля, че ще си умра девствена и в такива моменти в действителност ми се желае да умра. Когато си на 16 и си непорочен, това е прочувствено, на 30+ към този момент наподобява смешно и непристойно, “ признава 34-годишната Марина. "

Не е известна броя на хората, които претърпяват такива усеща, няма статистика по въпроса, а и е мъчно да се разчита на искреност по този въпрос. В същото време не са малко хората, останали девствени до късни години, които претърпяват този факт и се срамят да го разкрият даже пред най-близките си.

„ Девствеността на възрастния човек не е добродетел в очите на обществото, " разяснява обстановката сексологът Райн Фишър. " Хората виждат в това обществена неплатежоспособност. Сексуалният старт преди брака е нещо напълно обикновено. При това възрастта, когато двойките подписват брак, се усилва. При 16-17-годишните подрастващи е обикновено да имат полов сътрудник. А когато „ детето “ стане на 20 и към момента няма опит, родителите стартират да се тормозят дали всичко е наред с него. Подобна смяна в нравите е спомагателен проблем за тези, които в никакъв случай не са встъпвали в полови връзки. “

В повчето случаи девствениците не са нито „ за “, нито „ срещу “ девствеността по принцип. Но те постоянно имат някакво опрощение в своя отбрана – или прекомерно доста работа, или нямат предпочитание, време, или пък още не са срещнали любовта си.

„ За да живееш в единодушие със самия себе си, е належащо да си измислиш някакво пояснение,: припомнят сексолозите. Например девствеността си човек изяснява с обстоятелството, че е изцяло предан на науката. “

И доста постоянно, като удостоверение на това свое разбиране, той непрекъснато стои в библиотеката, пред компютъра – и престава да комуникира с другари. Това е образец за по този начин нареченото „ заместващо държание “: когато е доста мъчно да постигнеш мечтаното, неумишлено превключваш на друга активност, като с това намаляваш напрежението и паниката.

До един избран миг за доста от девствениците това не е проблем. Понякога младите отстояват правото си да останат девствени, до момента в който не срещнат „ подобаващия човек “. Но към 30-ата година стартира да настава безпокойствие. А по-късно е допустимо да се образува и същинска уплаха: „ Ще мога ли? “, „ Нормален ли съм? “.

Човек попада в кръговрата на подозренията, които в последна сметка могат да доведат към неприемане на своето тяло и боязън от тялото на различен човек. Когато приближат 40-ата година душевната болежка се усилва.

Девствениците на зрелост към този момент не чакат полови връзки. Те се тормозят от проникването и от болката. По-скоро ще чуете от тях, че желаят дом, семейство, деца.

Повечето сексолози са на мнение, че не трябва да се отделя сексът от другите съставки в любовните връзки.

Девствеността и религията

„ Все повече мюсюлманки желаят да останат девствени до сватбата, " споделя гинекологът Джонатан Лорънс. Те живеят съгласно правилата, които споделят и младежите. След 30-те те минават в графата на неомъжените застарели моми и одобряват елементарно този живот. Но страдат, в случай че тази им присъда е наложена от родственици, чиновниците на църквата, общността. “

„ Страдам, че до този миг не съм имала никого, " споделя 32-годишна девствена жена. " Сексът е една от формите на другарство, само че за мен тя е недостъпна, даже на тези години. Заспивайки, прегръщам възглавницата, с цел да си основа най-малко илюзията за наличието на различен човек до мен. Разбира се, аз мастурбирам, само че по-късно се усещам още по-нещастна. Може да се компенсира неналичието на секс, само че не и неналичието на деликатност. “

„ Ако половият живот е мираж, тялото в последна сметка може в действителност да замълчи, " настояват психолози. " А то е значима съставна от нашето „ аз “. Нищо не е изгубено, до момента в който човек съхранява контакт със своето тяло – спортува, танцува, върви на сауна, на масаж. “

Това е по-приемливият метод да се запълва неналичието на секс, в сравнение с бягането от действителността, затрупването с работа или с пагубни пристрастия. И когато пристигна моментът, на този човек ще му бъде доста по-лесно да прави обич, точно тъй като тялото му ще бъде в тонус, макар въздържанието.

Сексолозите предлагат на девствениците да извършват специфични извършения във фитнеса, които освен поддържат тялото, само че и усъвършенстват кръвообращението в органите в дребния таз, написа rozalil.com. Сексолозите също са уверени, че половият живот и/или постоянната мастурбация въздействат благотворно като цяло на организма и когато дамата не е встъпвала в интимни връзки дълги години, може да си навлече здравословни проблеми: варикозно уголемение на вените, болки в гърба, в кръста, които девствениците постоянно одобряват за радикулит.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР