Живеем в свят, в който понякога изглежда, че да си

...
Живеем в свят, в който понякога изглежда, че да си
Коментари Харесай

Неудобни, но ни трябват

Живеем в свят, в който от време на време наподобява, че да си благополучен е обвързване. Постоянните позитивни послания ни заобикалят, виждаме през екрана на мобилния си телефон по какъв начин всеки живее съвършения живот и наподобява, че да не бъдеш благополучен е най-големият камшик, който се показва. Но макар че мнозина се пробват да прогонят тъгата, гнева или меланхолията от ежедневния си живот, тези от време на време " неуместни "  чувства също са нужни, с цел да живеят по " прочувствено здрав "  начин.

" Всички страсти, позитивни, негативни и неутрални, имат стойност за човешкото оцеляване. Те имат цел и по тази причина съществуват ", споделя пред abc.es Айда Рубио, психолог и координатор на екипа от психолози TherapyChat. Според нея, често на хората им е мъчно да разберат важността на отрицателните страсти, защото " обществото, в което живеем, се концептуализира към облик на триумф и позитивност ".

За какво са ни отрицателните страсти?

Все отново функционалностите на тези типове страсти са от значително значение. Психологът Рафаел Сан Роман от платформата ifeel изброява някои от задачите, които тези усеща имат. " Страхът да вземем за пример демонстрира, че съществува заплаха и по тази причина би трябвало да се вземем решения, които да ни защитят от нея. Яростта ни дава нужното активиране, с цел да се защитим от офанзива. Тъгата предизвиква интроспекция. Вината ни основава чувството да разграничаваме положителното от неприятното. Срамът ни оказва помощ да не се излагаме на обществено пренебрежение. Отвращението е от значително значение за разкриване на токсични сътрудници, които влизат в тялото ни или биха могли да го създадат и по този метод да избегнем разболяване ", прибавя Рафаел Сан Роман. 

Важно е да се научите да управлявате добре тези типове страсти, поучава Айда Рубио. По думите й, първата стъпка е да обърнем внимание на възприятието, а не да го отхвърляме и по-късно да се опитаме да разберем от кое място идва и по какъв начин е потребно за нас. " Един от методите е да попитаме тялото си какво усеща: Усещаме ли напрежение в ръцете? Свит ли ни е стомахът от терзание? Чувстваме ли топлота по бузите си? ", добавя експертът. 

Приемете казуса или го разрешете

След като се откри повода за казуса, би трябвало да се запитаме дали страстта е подобаващият отговор. Също по този начин би трябвало да намерим метод да разгадаем страстта и казуса, който я предизвиква, а това включва взимане на решения, споделя психологът и продължава: " Ако в действителност не можете да направите нищо, с цел да промените ситуацията, която ви ядосва, по-добре я приемете. Опитайте се да изчистите мозъка си и да се включите в позитивни действия. Ако обаче има метод да измененията обстановката, действайте ".

Въпреки че тези стъпки биха били оптималният метод за ръководство на тези типове страсти, Рафаел Сан Роман показва, че постоянно сме склонни да заобикаляме споровете, когато зародят. " Избягваме ги, тъй като са неприятни, тъй като не постоянно са добре разбрани и тъй като сме научили, че не е уместно или здравословно да се усещаме зле. Само че би трябвало да се научим да живеем с негативните си страсти по по-зрял метод ", споделя психологът. 

" Негативните страсти са върхът на айсберга, само че изпод има и други фактори, които го пораждат, като проблематична обстановка или неприятни умения за ръководство на страстите. Ако не се сблъскаме с страстта, за нас е невероятно да сме наясно с всичко това и да създадем нужните промени в живота си, с цел да поддържаме прочувственото благоденствие ", споделя Аида Рубио. 

" Важно да се разбере, че сходно на позитивните страсти, негативните са естествени, нужни и потребни, стига да бъдат претърпяни и изразени по верния метод, съгласно събитията ", напомня Рафаел Сан Роман. 

Източник: abc.es

Редактор: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР