Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме

...
Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме
Коментари Харесай

Чипс без картофи и пилешки хапки от говеждо и соя - 13 храни, които ни пробутват с нагли маркетингови лъжи

Живеем в свят, в който изкуственото доминира. Онова, което консумираме обаче, даже когато съблюдаваме здравословен хранителен режим, не постоянно се оказва потребно за нас. Освен че ни бърка в джоба, постоянно ни бърка и в здравето!

Днес насочваме вниманието си към храни, които се оказват обичани, желани или просто измежду постоянно купуваните артикули в магазина на българина. И в случай че всичко беше наред с тяхното качество, нямаше да се постанова да пишем идващите редове.

Оказва се, че не всички производители са почтени с нас. Даже в противен случай – надхитряват ни, както си желаят и го вършат от незапомнени времена. Ние обаче не сме длъжни да оправдаваме немарливостта към личния си организъм с незадоволителна или никаква осведоменост, нали по този начин?!

Ето за какво този път „ Инспектор „ ШОУ” е по следите на редица маркетингови трикове, чиято ясна и безкомпромисна цел е даден артикул да бъде платен без значение от всичко! Насочваме вниманието ви съответно към 13 продукта, за които наблюденията сочат, че обръщате внимание задоволително постоянно в магазина. Дори не подозирате какво се крие в тях (и макар написаното на етикетите!).

Чипс без картофи
Дали ще се изненадате да разберете, че в действителност множеството чипсове не са направени от картофи?! Истината е, че производителите употребяват брашно (пшеница или царевица) и примес от нишестета. По предписание пък чипсовото тесто съдържа не повече от 42% картофи. А обичаният на мнозина усет на чипс се реализира благодарение на ароматизиращи добавки.
Разбира се, има и производители, които употребяват същински картофи. Голяма опаковка съдържа два приблизително огромни картофа. Важно е обаче да знаете, че подобен артикул е предмет на по-голям налог, което на собствен ред значи, че същинските картофени чипсове няма по какъв начин да бъдат евтини. Сега си обяснявате и за какво, когато купувате чипс, той надали би оправдал същинската ви визия за картофен усет.

Сирене за сандвич без сирене
Колкото и неуместно да звучи, множеството сирена (сандвич, настъргани или нарязани на парчета) не постоянно съдържат… сирене. За да спестят пари и да опростят процеса, някои производители заменят млякото със суроватъчен протеин или палмово масло.
Това се назовава артикул на сирене, а не същинско сирене – несъмнено, не очаквайте това да бъде грижливо изписано на етикета. Не забравяйте, че същинското сирене се прави от натурално мляко и не съдържа растителни мазнини! А сирене, което съдържа палмово масло, се разпада при нарязване. И в случай че го натискате, ще остане хлътналост, ще се появи и течност. По предписание такова сирене не съдържа никакви естествени добавки.

Сос от сирене
Ако видите артикул, на който написа „ сос от сирене”, знайте, че той сигурно не съдържа сирене. Обикновено всички сосове имат една основа, а усетите им се реализират с разнообразни аромати за храни, които са единствено частично естествени.

Кои са останалите 10 продукта, за които даже не подозирате какво се крие в тях, четете в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР