Живеем в страна, от която трябва да се срамуваме заради

...
Живеем в страна, от която трябва да се срамуваме заради
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: БСП съчетава в себе си социалната и националната идея

" Живеем в страна, от която би трябвало да се срамим поради политическите режими в последните 12 години. Когато те не са на върха на хранителната верига, за тях това е безпорядък. Управляващите трансфораха България в срама на Европа във всяко едно отношение. Дават се стопански и политически причини какъв брой сме деградирали в едно или друго отношение, само че за мен най-потискащо е моралното разлагане в страната. Българска социалистическа партия съчетава в себе си две неща - обществената и националната концепция.

Изтъркано е на всеки 10 години да идва по един " избавител ", само че нацията желае подобен унес. Така беше с царя и Борисов. Разчитам на здравия разсъдък на българина. В народен мащаб, в случай че някой разчита на някакъв Крали Марко, който със размах на сабята ще анулира земното притегляне, нещо се е объркал. ", съобщи проф. Иво Христов, лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Пловдив-град за феновете на " Думата е ваша " по БСТВ.

Проф. Христов концентрира вниманието върху част от главните проблеми на Пловдив и страната: " Голяма част от проблемите, които хората ни показаха на срещите с тях са от локален темперамент. Проблеми свързани с ВиК-системи, застрояване и други. Не може да се реши съответен проблем, без да се реши цялостния. Пловдив е пример за това по какъв начин се финансират скъпи планове, а неща, които са толкоз нужни като проблеми с връзките, водната инфраструктура, не се вземат решение с години. Голям проблем за Пловдив, както и за София и Черноморските ни общини, е голямото застрояване, което е узаконена, каменна корупция. Трябва да се възвърне държавността, би трябвало да се слагат съществено въпросите, свързани със спазването на правовия ред.

Премахването най-малко на най-драстичните форми на корупция е от извънреден приоритет. Вече на четвърта, пета генерация от нашите деца им се изтрива тази част от груповата памет, която прави от хората народ. Хората без памет стават стадо. Това не е инцидентно, а безусловно целеустремен развой и не се случва от през вчерашния ден. Всички проблеми с учебниците, метода по който се води образованието и финансирането му също. Проблемите на опазването на здравето в България не са проблеми на пари. Това е най-финансираната система в страната сега. Към днешна дата непреките, косвени заплащания от хора са 10 милиарда, спрямо 800 млн. през 2010 година Деленето на частни, държавни и общински лечебни заведения е в интерес на едните, за сметка на другите и в прорез с Конституцията “.

Кандидатът за народен представител изрази мнението си за листата на Българска социалистическа партия в Пловдив-град: " Нашата листа е представителна извадка на институционалната памет на Пловдив и на онази България, която загубихме. Тук има хора, които са управлявали големи стопански агломерации, хора, които са имали опция да се конкурират с огромни западни и източни компании. Тяхната институционална и икономическа памет би трябвало да бъде възпроизвеждана и да бъдат употребени, тъй като са експерти с неповторим и действителен опит. Трябва да се върне българската национална горделивост. "

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР