Живеем в ранните години на третата революция, която ще промени

...
Живеем в ранните години на третата революция, която ще промени
Коментари Харесай

Моло внедрява третата революция в строителството на българския пазар

" Живеем в ранните години на третата гражданска война, която ще промени съществени процеси. Първата гражданска война беше Индустриалната, втората беше Информационната и третата, в която се намираме в този момент, е на Дизайна”. Така приключи предходният ни материал за „ Моло Канстракшън “ ЕООД, компания предлагаща модулно строителство на българския клиент.

В днешно време единствено с един бърз новинарски обзор, незабавно излизат заглавия като:
“Топ 10 позволения за градеж: Мащабното строителство”
“Нов мегакомплекс в столичния квартал “Изток”
“13 огромни градежа в София през 2018”
“Очаква се непоклатимост на пазара на недвижими парцели през 2019г.”
“Спокойствие на жилищния пазар след години на ръст”

Във всички тези публикации се приказва за мегапроекти, локализирани някъде, където никой кандидат-купувач не би си показал 10 години по-рано, че ще върви на огледи и ще избира жилище. Мегакомплексите от дубайски и нюйоркски вид, където всичко е преценено до сантиметри - къде ще паркираш, спиш, пазаруваш, работиш, къде ще учат децата ти и така нататък Появиха се нови застроени региони, като да вземем за пример “Хладилника “, “Зоологическата градина, “Кръстова вада”, “Красно село " (индустриалната част), “Младост” (около и над Околовръстния път), " Лифта Симеоново ", “Дианабад “ (срещу Минстрой), и доста други…..В същите тези публикации се приказва за купувача като наклонност, модел, представителна извадка в проценти, като се разказва методът му на живот, навиците му и други специфики от живота на един елементарен човек, наименуван “купувач “. За трендовете и различните оферти продължаваме диалога с Кирил Балабанов, шеф на „ Моло Канстракшън “ ЕООД.

- Г-н Балабанов, споменавате за гражданска война на дизайна, само че виждаме ли я на процедура на пазара у нас понастоящем?
-Не, не мисля, че този всеобщ капиталов развой, в който клиентът и неговият глас, виждане, схващане и фантазии са конфискувани от огромни финансови коорпорации и вкарани в шаблони, подготвени за всеобщо произвеждане, може да се назова гражданска война. Това по-скоро припомня за немного далечното минало, където някой различен решаваше вместо нас. Основният принцип на пазара постоянно е бил, че клиентът е цар, че той дефинира кое и по какъв начин да стане, а не противоположното. Явно гражданска война има и измежду клиентите, щом някой би трябвало да им дава модел на живот и те да си заплащат за това и да споделят за тях “пазарът ще се успокои” или “тенденцията продължава”.

Истинската трета гражданска война е революцията на дизайна!

Всички тези нови планове се отличават с изключение на с мащаба си, само че и с изящните си дизайни кой от кой по специфичен и несравним, само че това е отново създание на някой за колектива- ‘ЧУЖДО' виждане.
А, за какво в отговор на всичко това не се даде думата на крайния клиент и не му се зададат въпроси, определящи неговото виждане за живота му, а точно:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР