Живеем в преломен момент от историята на света и с

...
Живеем в преломен момент от историята на света и с
Коментари Харесай

Байдън: С всеки ден расте цената на бездействието ни по отношение на климата

Живеем в повратен миг от историята на света и с всеки ден цената на бездействието ни във връзка с климата пораства . Такова обръщение насочи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на конференцията на Организация на обединените нации по климатичните промени (COP26) в Глазгоу.

" В изискванията на възходяща злополука имам вяра, че има невероятна опция - освен за Съединените щати, само че и за всички нас ", съобщи американският президент, представен от AFP.

По думите му, постигането на задачата да се задържи световното стопляне в границите на 1.5 градуса по Целзий може да бъде реализирана единствено с общи старания, само че към този момент човечеството не се оправя с тази задача. Той акцентира, че измененията в климата опустошават света, заплашват животи, нанасят на международната стопанска система вреди за трилиони долари.

Байдън се ангажира, че страната му ще предприеме " дейности, а не думи " за ограничение на климатичните промени. Стремежът е до 2030 година Съединени американски щати да понижат парниковите си излъчвания с 50-52% спрямо равнището от 2005 година

По думите му, електрифицирането на превоза, построяването на слънчеви акумулатори и ветрогенератори основава положителни и високо платени работни места в Съединените щати.

Американският президент се извини пред света за това, че по времето на предшественика му Доналд Тръмп Съединени американски щати напуснаха Парижкото съглашение за климата. Същевременно той означи и повода за напускането -- това съглашение постанова несправедливи стопански ограничавания на американските служащи, предприемачи и данъкоплатци. Въпреки това Байдън счита, че битката с измененията в климата ще подкрепи развиването на стопанската система, а няма бъде спънка за него.
 Борел: Зеленият преход ще промени и геополитиката
Борел: Зеленият преход ще промени и геополитиката

Европейски Съюз към момента е прекомерно подвластен от вноса на хидрокарбонатни горива...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР