Живеем в материален свят и, колкото и да не ни

...
Живеем в материален свят и, колкото и да не ни
Коментари Харесай

Как децата да ценят парите

Живеем в веществен свят и, колкото и да не ни се желае, децата стартират прекомерно рано да се интересуват от парите. Интересуват ги облеклата на съучениците, скъпите им телефони, както и това за какво те получават по-малко джобни пари. Навсякъде е цялостно с изкупения за дребните и множеството от тях се купуват с пари.

Със сигурност всеки родител желае да даде колкото се може повече на детето си. Но дали безцелното пилеене на средства за всевъзможни капризи не основава неверно усещане и отношение към парите у хлапетата?

Колкото по-малки се научат да ценят парите, толкоз по-добре. Когато те са на родителите е прекомерно елементарно да се харчат. Но когато един ден им се наложи сами да ги изкарват, ще схванат, че в действителност хартийките и монетите имат своята цена и не падат от небето. А до момента в който пристигна този миг, родителите би трябвало да имат поради няколко неща.

 Снимка 396064

Говоренето

Най-важното е в фамилията да се приказва намерено за пари - за бюджета, за сметките, за извършването на покупки, за таксите за уроците на детето. Когато тези въпроси се слагат на дневен ред, то ще разбере, че парите са в действителност значими. Не по-малко от това да умеем да си вършим сметка и да ги разпределяме вярно.

Парите не би трябвало да бъдат невидими за децата, с цел да не ги одобряват за даденост. Трябва още от най-ранна възраст да разбираем, че получаваме заплата, тъй като вървим на работа и се трудим всекидневно, а парите от кредитната карта не са подарък, а се връщат по-късно дружно с лихвите.

Важно е и да разбираем разликата сред нещата, от които се нуждаем, с цел да живеем, и нещата, които желаеме да притежаваме. Парите отиват най-много за първите, а в случай че по-късно има излишък - за вторите.

Детски бюджет

За да се научат децата да ръководят финанси, би трябвало да им даден тази опция. Всичко стартира с джобните за учебно заведение, които те сами вземат решение защо да похарчат.

Може да ни звучи като добра концепция да създадем детска дебитна карта , с която хлапето да оперира. Но с нея парите остават невидимо, то не се допира до тях. Различно е, когато финансите са в кеш и вижда по какъв начин те изчезват.

 Снимка 396062

Силата на парите

Важно е детето да знае, че с пари могат да се трансформират доста неща . И то освен в неговия живот, само че и в този на другите. Финансите са средство освен за обезпечаване на храна, облекла и занимания.

И тук идва ред на з апознаването с благотворителността . А преди всичко по значимост е персоналния образец. Обясняваме на детето, че за нас лев или два може да не са нещо изключително, само че в случай че 50 хиляди души отделят тази дребни сума в интерес на някой нуждаещ се, това може да докара до огромна смяна, като да вземем за пример изцеление от тежко заболяване, написа Huffington Post.

Труд и заплащане

Не бива безгрижно да даваме пари на детето си за щяло и нещяло. Вместо това, би трябвало да го научим, че те идват като разследване от известни старания. Те може да се показват в измиване на чиниите, мятане на боклука или даже изяждане на един плод. Важното е да се стигне до извода, че с цел да получим, първо би трябвало да дадем .

 Снимка 396063

Спестявания

Добре е още от най-ранна възраст да се възпитава умеенето за икономисване. Не всички пари, които имаме, би трябвало да бъдат изхарчени. А със заделените средства можем да си купим нещо, което мощно предпочитание.

 3 неща, които трансформират децата в сполучливи възрастни
3 неща, които трансформират децата в сполучливи възрастни

Трикове за родители

Тук още веднъж първата крачка е на родителите. Ако детето каже, че желае да има дадена играчка , ние можем да му помогнем като изчислим по какъв брой пари дневно за какъв интервал би трябвало да отделя, с цел да може да си купи. И когато това се случи, щастието ще е двойно по-голямо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР