Живеем в ера на технологиите и децата сякаш се раждат

...
Живеем в ера на технологиите и децата сякаш се раждат
Коментари Харесай

Колко време трябва да прекарват децата пред компютъра

Живеем в епоха на технологиите и децата като че ли се раждат със смарт телефон в ръка. Преди да стартират да приказват, те могат ловко да боравят с устройствата, които се трансформират в обичаната им играчка. За този феномен главната заслуга е на родителите, на които постоянно им е по-лесно да задържат вниманието на детето с детско на таблета, в сравнение с по различен метод.

Така незабелязано използването на електронни устройства се трансформира в проблем. Децата стават асоциални, избират да не излизат на открито с връстници, а да прекарват часове наред пред преносимия компютър или смарт телефона. А измененията в държанието не закъсняват. И идва един миг, в който родителите се запитват къде да сбъркали, кое е вярно и кое - не.
 Снимка 419992

Канадски учени вършат проучване с акцент върху времето, което децата прекарват пред екраните на електронните устройства. В него вземат присъединяване 2400 фамилии. Резултатът от него е, че хлапетата, които прекарват два или повече часа дневно с телефон, таблет или преносим компютър, доста по-често демонстрират проблеми с държанието още на петгодишна възраст.

Те са цели седем пъти по-склонни да развият Синдром на недостиг на вниманието и хиперактивността в предучилищна възраст от връстниците си, които си играят електронни игри и гледат видеа единствено по час дневно.
 Снимка 419991

Това доста влияние върху вярното развиване на децата съгласно учените се дължи на обстоятелството, че използването на електронни устройства изяжда от времето, което би трябвало да се отдели за физическа интензивност и сън . Дългото време пред екрана има по-голямо и нездравословно въздействие даже от недоспиването и проблемите в фамилията, в което пораства хлапето, написа Daily Mail.
 Не би трябвало да лишаваме децата от скуката
Не би трябвало да лишаваме децата от скуката

Скуката гради темперамент, смарт телефоните - не

Учените предлагат децата да седят пред компютъра или дa употребяват смарт телефона най-много половин час дневно , с цел да се избегнат краткосрочните и дълготрайни последици от по-продължителна приложимост, които включват и утежняване на мозъчната активност, по-лоши оценки в учебно заведение, а оттова и още куп проблеми в живота.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР